Putin la vaccinat. Autoritățile țin secret serul pe care îl folosește

Putin la vaccinat. Autoritățile țin secret serul pe care îl folosește

Țarul Putin ține totul la secret. Kremlinul a comunicat marţi că a decis să nu dezvăluie cu care dintre serurile anti-COVID-19 de fabricaţie rusească va fi vaccinat preşedintele Vladimir Putin.

Putin la vaccinat. Putin se va vaccina în cursul serii de marți. El a spus că preferă să nu o facă în fața presei.

Care din cele trei seruri rusești?

„În mod deliberat nu spunem ce vaccin va primi preşedintele, remarcând că toate cele trei vaccinuri ruseşti sunt absolut de încredere şi eficiente”, le-a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor.

El a mai spus că Putin, care şi-a anunţat luni intenţia de a se imuniza, va fi vaccinat probabil în cursul serii şi va primi unul din cele trei seruri de fabricaţie rusească.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sputnik V, EpiVacCorona sau CoviVac

Putin la vaccinat. Peskov a subliniat că preşedintele a făcut deja foarte multe pentru a promova vaccinurile ruseşti, dintre care cel mai cunoscut este Sputnik V.

Moscova a mai acordat autorizare de urgenţă altor două vaccinuri de producţie internă, EpiVacCorona şi CoviVac.

Preşedintele Putin nu agreează ideea de a fi vaccinat în faţa camerelor de luat vederi, a mai indicat purtătorul său de cuvânt, scrie Agerpres.

În lupta cu pandemia, Rusia a scos pe piață propriile vaccinuri. Spre exemplu, comunitatea internațională are suspiciuni vis-a-vis de Sputnik V în lipsa unor date verificabile privind eficiența și posibilele efecte secundare. Cu toate acestea, rușii au totală încredere în ele. Ei se vaccinează în număr mare.

În februarie 2021, revista medicală The Lancet a publicat un studiu în care se spunea că vaccinul Sputnik V are o eficiență de 91,6%. De asemenea, a concluzionat că vaccinul este sigur și poate proteja împotriva spitalizării și a morții.

Deși Sputnik V a fost aprobat, sub diferite forme, în peste 40 de țări până acum, nu a fost încă aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

În ciuda acestui fapt, Ungaria este prima țară din Uniunea Europeană care a înregistrat vaccinul pentru utilizare pe 21 ianuarie. La începutul lunii martie 2021, un acord pentru 2 milioane de doze a fost semnat și în Slovacia, un alt membru al UE.