Evenimentul ZileiInternationalȚara care se închide total din cauza fricii de coronavirus. Oficialii vor să blocheze intrarea noilor mutații

Țara care se închide total din cauza fricii de coronavirus. Oficialii vor să blocheze intrarea noilor mutații

Țara care se închide total din cauza fricii de coronavirus. Oficialii vor să blocheze intrarea noilor mutații
Israel devine țara care va suspenda toate zborurile internaționale pentru a bloca intrarea noilor tulpini de coronavirus.

Israel devine țara ce se va închide, începând de luni, din cauza noilor tulpini de coronavirus. Pentru a evita pătrunderea în țară a acestor mutații, oficialii de la Ierusalim au decis să suspende zborurile.

„Cu rare excepţii, închidem ermetic spaţiul aerian pentru a preveni intrarea variantelor virusului şi de asemenea pentru a asigura o avansare rapidă în campania noastră de vaccinare.” A fost anunțul făcut, duminică, de premierul Benjamin Netanyahu. El a vorbit într-un mesaj transmis public la începutul unei şedinţe de guvern. Suspendarea zborurilor intră în vigoare luni.

De la începutul pandemiei, graniţele Israelului au fost aproape complet închise pentru cetăţenii străini. Doar deţinătorii de paşapoarte au avut permisă intrarea în ţară. Iar aceștia au fost supuși unor măsuri de carantinare.

Israel, țara care ia noi măsuri în pandemia de coronavirus

Tototdată, guvernul a decis extinderea campaniei de vaccinare şi pentru adolescenţii cu vârste între 16 şi 18 ani. „Pentru a permite revenirea lor rapidă la şcoală şi participarea în condiţii normale la examene.” A declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Educaţiei. Dar ministrul Yoav Galant a declarat că este prea devreme pentru a spune dacă şcolile vor fi redeschise în februarie, conform Agerpres.

Israelul desfăşoară cea mai rapidă campanie de vaccinare anti-COVID-19, fiind prima ţară care a reuşit să-şi vaccineze cel puţin cu prima doză un sfert din populaţie.

„După o lună de când a început campania de vaccinare, Israelul a vaccinat cam un sfert din populație. Vorbim despre 2 milioane de cetățeni care sunt deja vaccinați. Sperăm că până la mijlocul sau sfârșitul lunii martie toată populație să fie vaccinată.

Sistemul de sănătate din Israel este digitalizat (…) În Israel sunt 4 case de asigurări și prin lege este obligatoriu pentru fiecare cetățean să fie asigurat. Asta ajută foarte mult ca toată populația să fie vaccinată”. Explica David Saranga, ambasadorul Israelului la București, pentru Antena 3.


Accesează: