Baterie minune inventată în Israel. Piața automobilelor electrice va exploda
- Ionel Sclavone
- 24 ianuarie 2021, 16:04
O companie din Israel a inventat o baterie cu încărcare rapidă, care va revoluționa piața automobilelor electrice. Bateria minune se încarcă în doar cinci minute.
O companie din Israel a inventat o baterie pentru vehicule electrice care se poate încărca din cinci minute. Informația a fost prezentată de Bloomberg.
Invenția companiei israeliene, StoreDot, va rezolva una dintre cele mai mari probleme ale industriei de automobile. Reprezentanții companiei au anunţat că bateriile cu încărcare rapidă vor rezolva problemele legate de autonomie și de durata de încărcare. Acestea sunt principalele obstacole în calea dezvoltării industriei de vehicule electrice pe scară largă.
„Este o veste imensă pentru industrie. Încărcarea rapidă devine mai simplă şi, astfel, va fi eliminate încă o barieră în calea adoptării pe scară largă a acestui tip de automobil. (...) Însă va mai dura o perioadă până când aceste beneficii se vor extinde în întreaga piaţă”, a declarat David Watson, CEO al companiei de vehicule electrice Ohme Technologies din Marea Britanie, conform Bloomberg.
Baterie minune inventată în Israel
Mostrele de baterii litiu-ion au fost produse de un partener strategic al StoreDot, din China, cunoscut drept Eve Energy.
Compania le-a folosit în cadrul unei demonstrații cu un scuter electric, pe două roti.
Chiar dacă este vorba de o invenție revoluționară, bateria cu încărcare rapidă nu va contribui la explozia pieții de autoturisme electrice. Chiar dacă va contribui la dezvoltarea acestei industrii, va mai dura până când mașinile electrice vor fi majoritare pe șosele. Aceasta din cauză că nu există o infrastructură de încărcare pentru ele.
Mașinile pe benzină vor deveni istorie
Din ce în ce mai multe țări caută soluții care să ducă la reducerea emisiilor de carbon din atmosferă. Mai multe state pregătesc trecerea la mijloacele de transport pe energie regenerabilă. Aceste țări au anunțat că vor interzice comercializarea și circulația autoturismelor pe benzină și motorină, într-un anumit orizont de timp.
UE intenționează să reducă emisiile de carbon cu 40% la nivelul blocului comunitar până în 2030. Comisia Europeană și-a propus să le reducă la zero până în 2050 pentru a ajuta la stoparea încălzirii globale.