Evenimentul Zilei > Sport > Țara care nu ia în serios pandemia. „Ei nu înțeleg pericolul în care se află”
Țara care nu ia în serios pandemia. „Ei nu înțeleg pericolul în care se află”

Țara care nu ia în serios pandemia. „Ei nu înțeleg pericolul în care se află”

Un fost fotbalist trecut prin Liga I joacă în singura țară europeană unde „Sportul Rege” nu a fost întrerupt

Azdren Llullaku (32 de ani), fost fotbalist la Gaz Metan Mediaș, Poli Iași și Astra Giurgiu, a ajuns în Belarus, la formația Șahtior Soligorsk. Jucătorul kosovar are activitate, pentru că această țară este singura din Europa în care se mai joacă fotbal. Llullaku a declarat pentru gsp.ro că bielorușii nu conștientizează pericolul pandemiei de coronavirus.

Marţi a fost o şedinţă aici, la federaţie, după care s-a anunţat că se va da drumul la campionat. Nu doar atât, au spus că nu e nici o problemă să vină şi spectatorii la jocuri. Ce să înţeleagă? Au venit, au fost vreo 1.000! Să ştii că din ce am vorbit eu cu ei nu prea realizează pericolul. Ne-au transmis aşa pe fugă spălaţi-vă pe mîini, aveţi grijă. Nu, aşa ceva nu e suficient.

Sunt surprins că unii oameni nu înţeleg pericolul în care se află. Ca să vezi că nu iau această pandemie în serios e faptul că pe 28 martie era întrerupt campionatul pentru că urma să joace naţionala, dar s-au amînât acele meciuri. Ce crezi că au făcut, au pus şi atunci o etapă de campionat. Eu înţeleg graba din Italia, din Anglia, de a juca meciurile, sunt campionatele pe final şi nu mai e timp, dar aici acum e prima etapă. Până în decembrie e suficient timp”, a spus Llullaku.