Evenimentul Zilei > Actualitate > O tânără a MURIT după ce a fost MUȘCATĂ de ȘARPELE pe care îl comandase pe NET
O tânără a MURIT după ce a fost MUȘCATĂ de ȘARPELE pe care îl comandase pe NET

O tânără a MURIT după ce a fost MUȘCATĂ de ȘARPELE pe care îl comandase pe NET

O femeie din China a murit după ce a fost muşcată de un şarpe pe care îl comandase de pe un site de vânzări online pentru a produce „vin de şarpe”, un lichior tradiţional chinezesc cu presupuse virtuţi curative, a informat agenţia de ştiri Xinhua, citată de AFP.

Femeia de 21 de ani din provincia Shaanxi (centrul Chinei) a murit pe 17 iulie, la opt zile după ce a fost muşcată de un exemplar de Bungarus multicinctus, un şarpe extrem de veninos, care trăieşte în centrul şi în sudul Chinei şi în Asia de Sud Est.

Tânăra cumpărase şarpele de pe platforma online Zhuanzhuan, de la un vânzător din provincia sudică Guangdong, unde reptila este răspândită, noteaza Agerpres.

Şarpele a fost preluat de o companie de livrare, ai cărei angajaţi nu au ştiut ce conţine pachetul, potrivit declaraţiilor făcute de responsabilii companiei pentru Xinhua.

Potrivit mamei victimei, aceasta intenţiona să producă vin medicinal tradiţional.

"Vinul de şarpe" este în general produs prin lăsarea la macerat a şerpilor întregi, preferabil veninoşi, în sticle pline cu alcool – băutura rezultată fiind cunoscută pentru efectul său revigorant.

Potrivit presei, reptila a reuşit să evadeze după ce şi-a muşcat victima, însă a fost ulterior găsită în apropiere de casa femeii.

Comerţul cu animale sălbatice este în principiu interzis pe platformele de vânzări online, însă în condiţiile exploziei acestui tip de comerţ în China, platformele online oferă o gamă largă de produse, inclusiv unele inedite.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: