Evenimentul Zilei > Politica > Suspendarea FIDESZ, dovada că extinderea PPE în Europa Centrală și de Est a luat SFÂRȘIT
Suspendarea FIDESZ, dovada că extinderea PPE în Europa Centrală și de Est a luat SFÂRȘIT

Suspendarea FIDESZ, dovada că extinderea PPE în Europa Centrală și de Est a luat SFÂRȘIT

Diplomatul și constituționalistul Radu Carp explică, pe Facebook, de ce recenta suspendare a FIDESZ din PPE reprezintă o dovadă că politica de extindere a popularilor-europeni în Europa Centrală și de Est a ajuns la capăt.

”Suspendarea Fidesz din PPE este semnul clar al faptului că politica de extindere a PPE cu orice preț în Europa Centrală si de Est , începută de Wilfried Martens la începutul anilor 1990, a ajuns la capăt. Extinderea s-a făcut cu prețul renunțării la valori (federalism). A fost o politică potrivită pentru acea perioadă, acum este momentul reflecției aprofundate despre natura și rolul partidelor care fac parte din această familie politică.

Alegerea celor trei persoane care vor redacta raportul referitor la Fidesz – Pottering, Schussel, van Rompuy – este foarte inspirată.

Ce valori va promova PPE în viitor și care va fi orientarea sa ideologică? Politica de acomodare a tuturor celor care se declară împotriva stângii și-a atins limitele.

Indiferent de deznodământ, dezbaterea internă din cadrul PPE este benefică întregului proiect european”, scrie Radu Carp.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: