Evenimentul Zilei > Politica > Surse liberale: Antonescu ar prelua PNL dacă partidul s-ar rupe de Iohannis
Surse liberale: Antonescu ar prelua PNL dacă partidul s-ar rupe de Iohannis

Surse liberale: Antonescu ar prelua PNL dacă partidul s-ar rupe de Iohannis

Singura preocupare a liberalilor în această perioadă este vânarea șefi ei PNL care a dus la formarea a două tabere în interiorul formațiunii. Lupta pentru putere i-a făcut să uite că sunt în Opoziție și să fie vocali împotriva PSD

Fostul lider PNL, Crin Antonescu, le-a spus liberalilor că ar prelua iar șefia PNL, numai cu condiția ca ei să se delimiteze de Klaus Iohannis, au dezvăluit surse, pentru EVZ.

În acest moment, partidul se confruntă cu o criză de lider. Fuziunea PDL-PNL este departe de a deveni o realitate, foștii pedeliști și vechii liberali uneltind în spatele ușilor închise pentru preluarea puterii. Candidații din fosta tabără PDL sunt Cătălin Predoiu, Raluca Turcan, președintele interimar al PNL și Gheorghe Falcă. Recent, EVZ a relatat despre o întâlnire de taină a foștilor pedeliști lângă Giurgiu, unde au participat Vasile Blaga, Turcan, Sulfina Barbu și alți lideri. Inițial, Blaga a ales-o ca favorită la șefia PNL pe Turcan, dar ulterior el s-a răzgândit și a decis să-l susțină pe Cătălin Predoiu, primul care și-a anunțat oficial candidatura.

Bolojan, soluția de compromis

În tabăra vechilor liberali, vânează șefia, fostul lider PNL, Alina Gorghiu, Ilie Bolojan și Marian Petrache, potrivit unor surse EVZ. O soluție de compromis între cele două tabere ar fi liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, cu condiția să nu intervină prea mult în deciziile la centru, ci să gestioneze doar propriul județ, au explicat sursele, pentru EVZ. Tot pe mijloc joacă și secretarul general interimar al PNL, Marian Petrache care pozează în împăciuitor cu scopul de a strânge voturi de la ambele tabere.

Liberalii vor avea o întâlnire și cu Klaus Iohannis pentru a vedea pe cine susține șeful statului în fruntea PNL.

Recent, a avut loc o întâlnire la un restaurant din Capitală între Alina Gorghiu, Adriana Săftoiu, Florin Cîtu și Daniel Fenechiu, unde Turcan nu a fost invitată. Ea le-a reproșat că au exclus-o de la discuții.

„Sforarii au prăbușit PNL”

Fostul deputat Leonard Orban, candidat și el la șefia PNL, i-a acuzat pe Blaga și Petrache că sunt „sforarii care au prăbușit partidul” și că fac „întâlniri secrete sectare ca să rămână tot ei la butoane”. El i-a rugat să nu mai împartă PNL în „căprării”.

Dezvăluirile fostului lider PNL

Ieri, Antonescu a spus că PNL se află la răscruce. „Cred ca e într-un pericol foarte mare. Trebuie să-și construiască o platformă, niște elemente de identitate”, a afirmat Antonescu, pentru B1TV. Despre fostul său partener din coaliția USL, Victor Ponta, Antonescu a spus că, în cazul în care e adevărat că acesta a fost santajat s-o numească pe Laura Codruța Kovesi la șefia DNA, atunci nu trebuia să fie premier. „Domnul Popa ( fost membru al PNL, acum la ALDE – n.r.) mi-a spus că se încearcă, de către SRI, să mi se facă un dosar. Mi s-au oferit aceste informații și din alte căi”,a mai spus Antonescu.