Evenimentul Zilei > Politica > Surpriză de proporţii! AUR anunţă pe cine propune pentru funcţia de prim-ministru
Surpriză de proporţii! AUR anunţă pe cine propune pentru funcţia de prim-ministru

Surpriză de proporţii! AUR anunţă pe cine propune pentru funcţia de prim-ministru

Dorin Lulea, vicepreşedintele partidului Alianţa pentru Unirea Românilor, a anunţat pe sociala media că propunerea AUR pentru funcţia de premier este Călin Georgescu.
Propunerea partidului AUR pentru funcţia de premier este Călin Georgescu, un român patriot, a anunțat Dorin Lulea, vicepreşedintele partidului Alianţa pentru Unirea Românilor.

AUR și-a prezentat din campanie propunerea de premier și nu îi vom înșela pe români. Călin Georgescu este un român patriot ce se ridică la înălțimea unei asemenea funcții. Nu este membru de partid, AUR propune români competenți, indiferent de statutul lor politic”, a scris Dorin Lulea pe contul perssonal de Facebook.

Cine este Călin Georgescu, propunerea de premier a partidului AUR

Călin Georgescu, expert în dezvoltare durabilă, a mai fost propus pentru funcţia de prim-ministru și în urmă cu nouă ani. Susţinătorii lui Călin Georgescu au creat o pagină de Facebook – Călin Georgescu, premierul nostru, cât şi un site.

Dr. Călin Georgescu este un cunoscut expert internaţional în domeniul dezvoltării durabile. A lucrat 17 ani în sistemul ONU, deținând diferite funcții în cadrul Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Programul Natiunilor Unite pentru Mediu și raportor special al ONU pentru deșeurile toxice si periculoase din cadrul Biroului Inaltului Comisar pentru Drepturile Omului.

De asemenea, a coordonat Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă din România în 1999 și 2008 și a fost director al Departamentului Organizațiilor Economice Internaționale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României. Este membru al Clubului de la Roma international si a fost președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, în perioada 2013-2015.

A scris mai multe cărți de studii prospective privind dezvoltarea umană si progresul socio-economic al României. A contribuit, de asemenea, la capitolele privind mediul și dezvoltarea durabilă din cadrul rapoartelor strategice internationale privind România. A obținut doctoratul în stiinta solului la Universitatea de Științe Agronomice din Bucuresti”, scrie pe site-ul oficial premierulnostru.ro

Iată că partidul înființat în septembrie 2019, va ajunge la Palatul Cotroceni, la discuții cu președintele Klaus Iohannis pentru formarea noului Guvern

Partidul AUR s-a clasat pe locul trei în diaspora, imediat după USR Plus și PNL, potrivit rezultatelor parțiale obținute după centralizarea a 87,6%% dintre secții de votare din afara granițelor.

Rezultatele parţiale provizorii Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) are 8,77% din voturi la Senat şi 8,69% la Camera Deputaţilor, iar UDMR a obţinut 6,13% la Senat şi 5,98% la Camera Deputaţilor.