Evenimentul Zilei > Politica > Călin Georgescu: România este tratată precum o mină de aur de către alte entități, de unde se extrage minereu până când țara va da faliment.
Călin Georgescu: România este tratată precum o mină de aur de către alte entități, de unde se extrage minereu până când țara va da faliment.

Călin Georgescu: România este tratată precum o mină de aur de către alte entități, de unde se extrage minereu până când țara va da faliment.

Cine conduce România? La această întrebare a răspuns Directorul Executiv al Instituției ONU pentru Indicele Global al Sustenabilității, Călin Georgescu.
Invitat la TVR1, Călin Georgescu, a făcut o analiză rece și tăioasă a realităţii româneşti.  Acesta a spus, printre altele, că România este tratată precum o mină de aur de către alte entități, de unde se extrage minereu până când țara va da faliment. Conform acestuia, falimentul Românie este o chestiune de timp.
 
!România este o mină, din care se scoate, în fiecare zi, din decembrie 1989 încoace, aur. Și când nu va mai fi aur, mina se va închide. Falimentul este o chestiune de probabilitate matematică pentru România” , a spus expertul.
Acesta a detaliat subiectul susținând că România este controlată și condusă de străini, care dețin toate pârghiile strategice ale puterii.
"România nu mai deține nimic, nu are economie. România nu este un stat, ci o corporație. Capitalul străin este cel care deține puterea, deține peste 60% din activele țării, peste 50% din profit și ceea ce este cel mai grav: stăpânește pârghiile strategice, de condus, ale țării: industria de petrol gaze, distribuția de energie…nu ne mai aparține.

În 26 de ani, România a pierdut, și pot spune asta cu certitudine, peste 1 TRILION de euro. Toate pierderile României, de la Ștefan cel Mare încoace, sunt mai mici decât ce s-a pierdut în acești 26 de ani”, a spus Georgescu în direct la Televiziunea Română.
 
Nota Explicativă: Un trilion poate fi exprimat atât ca o mie de miliarde dar și ca un milion de miliarde, respectiv 1.000.000.000.000.000, informează activenews.ro.