Și în Marea Britanie au fost tratați mulți tineri cu probleme cardiace, provocate de cafeină. Dacă în SUA, vânzarea extractului de cafeina a fost interzisă, în România acest produs se găsește ușor, sub formă de supliment alimentar.

Specialiștii de la Agenția pentru Medicamente și Alimente din Statele Unite ale Americii susțin că o singură lingurită de cafeină are efectul a 28 de căni de cafea.

„Poate să determine afectarea cardio-vasculară, creșterea frecvenței cadiace, dar și apariția unei tulburări de ritm, tahicardia ventriculară. Înseamnă că apar în inimă anumite focare, care în mod normal nu ar trebui să preia controlul activității cardiace! Însemnă o alterare a funcției de a pompa și a cantității de sânge pe care inima o va expulza în organism. Tinerii fac forme mai zgomotoase (…)

Persoanele care consumă exagerat cafea sau suplimentele de cafeină vin la spital, fie că sunt într-o stare de agitație, pentru că nu pot să doarmă câteva zile la rând, fie pentru manifestările cardiovasculare”, a declarat Dr. Radu Timcu de la Spitalul de Urgență Floreasca, potrivit protv.ro.

Otrava din cafeaua pe care o bem zilnic

Cafeaua conține cofeina, care este un alcaloid pe care planta de cafea o folosește pentru a ucide insectele care îi mănâncă semințele.

Studiile privind imagistica creierului consumatorilor de cafea cronici au arătat că aceștia prezintă aceeași degradare a creierului lor ca alcoolicii cronici, fumătorii de țigări, pacienții cu Parkinson și utilizatorii de marijuana.

Cafeaua poate provoca un impuls pentru a mișca intestinele, pentru că acesta este un mod în care organismul încearcă să elimine otravă din sistem. Durerea bruscă după consumul de cafea este unul din mecanismele de apărare ale organismului față de otravă.

Totodată, consumul de cafea poate provoca o prostată mărită, anxietate ridicată, depresie, modele de respirație nenaturală, leziuni cerebrale, hiperactivitate, tulburări de învățare, tulburări comportamentale, oboseală, ulcere, scăderi de fier, boli de inimă, dureri de cap.