Evenimentul Zilei > Social > Sufleu de conopidă. O rețetă foarte delicioasă și sănătoasă
Sufleu de conopidă. O rețetă foarte delicioasă și sănătoasă

Sufleu de conopidă. O rețetă foarte delicioasă și sănătoasă

Una dintre cele mai sănătoase și mai gustoase legume, conopida, poate fi preparată sub forma unui delicios sufleu, foarte simplu și rapid de gătit.

Conopida este una dintre cele mai gustoase și mai sănătoase legume care pot fi consumate în această perioadă. De altfel, aceasta a apărut la vânzare în mai toate piețele agroalimentare și supermarket-urile.

Beneficiile consumului de conopidă recunoscute de toți nutriționiștii care consideră este una dinte cele mai bune legume datorită conținutului ridicat de vitamin, B1, B2, B3, B6, B9, C, K, Omega 3, fosfor, potasiu și mulți fitonutrienți, dar și datorită faptului că este un puternic antioxidant. Având în vedere toate acestea, trebuie să spunem că medicii nutriționiști consideră această legumă nu trebuie să lipsească din alimentație.

În cele ce urmează, vă vom arăta cum puteți prepara un delicios sufleu de conopidă, pe cât de simplu, pe atât de gustos. Este o alegere sănătoasă și gustoasă atunci când simți nevoia să încerci să gătești ceva nou. Astfel, sufleul de conopidă, așa cum arătam, este o rețetă foarte simplă de preparat și care nu are nevoie de prea multe ingredient.

Dar ca să n-o mai lungim…

Ca să pregătiți un sufleu de conopidă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 conopide, 3 ouă, 400 g smântână, 200 g șuncă presată de pui sau fâșii de piept de pui trase un pic în tigaie, 300 g brânză telemea și 10 g unt.

Prepararea nu necesită foarte mult efort. Practic, se desface conopida în buchețele, după care se taie cotoarele mai fibroase și se îndepărtează frunzele. Buchețelele de conopidă se pun la fiert într-un vas cu un praf de sare, iar după ce au fiert se lasă la scurs, până se răcesc, într-o sită.

Conopida fiartă se așează într-o tavă tapetată, în prealabil cu unt. Apoi, separat, într-un alt vas, se bat cele 3 oua, iar mai apoi se amestecă cu smântână.

Brânza se rade, șunca presată (sau fâșiile de piept de pui) se taie în feliuțe mici sau cubulețe care, mai apoi sunt presărate deasupra conopidei, în tavă. La final turnăm peste toată compoziția, oul amestecat cu smântână și presărăm brânza telemea, rasă, deasupra. Aceata va face ca sufleul să se rumenească frumos la final. Se încinge cuptorul bine și se pune sufleul de conopidă, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 de minute.

Când vedeți că s-a rumenit frumos, scoateți la răcit și puneți în farfurii.