Ana Aslan a ținut o dietă anti-îmbătrânire, care a ajutat-o să trăiască aproape 92 de ani , marea specialistă în geriatrie lăsând în urmă faimosul Gerovital H3, care este considerat un produs revoluționar care întârzia procesul de îmbătrânire, scrie tacataca.prosport.ro.

Medicul Ana Aslan ținea o dietă anti-îmbătrânire ușor de urmat și avea un stil de viața echilibrat.

Ana Aslan avea o regulă principala pe care o urmă, și anume aceea că regimul alimentar pe care îl ținea trebuia să fie bazat pe alimente cât mai naturale.

Ea mânca multe fructe și legume și făcea mult sport. Un alt element important la care ținea era că mesele să fie la ore fixe, prânzul la cel mult ora 13:00 și cină la 18:00-19:00In ceea ce priceste carnea, Ana Aslan nu recomanda consumul de carne, preferând carnea de  pește, pasăre și miel sau oaie. Ea considera că ficatul, limba și alte organe interne sunt mai sănătoase, preparate  rasol sau la cuptor.

Ana Aslan consuma multe legume, în stare naturală sau sufleuri, cât și lactate și ouă, dar nu mânca prăjeli sau carne grasă. Printre mâncărurile preferate ale Anei Aslan se aflau  supă de vită clară, crapul pe varză murată, pană de somn, rasolul de șalău cu lămâie, sărmăluțele fără orez. În ceea ce privește dulciurile, medicul avea o slăbiciune pentru tortul Buturugă făcut în casă.

 

Te-ar putea interesa și: