Evenimentul Zilei > Social > BENEFICIILE ASCUNSE în conopidă. Deși toți pățesc asta, NIMENI nu recunoaște de RUȘINE
BENEFICIILE ASCUNSE în conopidă. Deși toți pățesc asta, NIMENI nu recunoaște de RUȘINE

BENEFICIILE ASCUNSE în conopidă. Deși toți pățesc asta, NIMENI nu recunoaște de RUȘINE

Conopida murată nu este doar delicioasă, ci și foarte sănătoasă. Care sunt beneficiile uimitoare ale conopidei murate pentru sănătatea oamenilor.

Conopida conține sulforafan, un compus care poate interfera cu dezvoltarea tumorilor canceroase. De asemenea, este bogată în vitamine și minerale, ceea ce înseamnă o imunitate mai bună și o stare generală de sănătate mai bună. Iată, așadar, care sunt beneficiile conopidei murate. 

Protejeaza împotriva cancerului

„Gratie continului sau de minerale, figre alimentare si probiotice, conopida murata are un potential antioxidant foarte puternic. Astfel, consumul regulat de această legumă previne aparitia cancerului de colon, cancerului la san, la ovare si la prostate.

Efectele sunt cu mult imbunatatite daca se combina cu curcumin, o substanta puternica pe care o detine turmericul. 

Protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare

Pe langa sulforafan, aceasta mai contine si potasiu. Se stie ca acesta are efecte benefice asupra sanatatii cardio-vasculare. Astfel, conopida murata previne formarea cheagurilor de sange si ingrosarea peretilor vaselor sangvine. 

Proprietati antiinflamatorii

Starea de inflamatie din corp contribuie la deteriorarea starii de sanatate. Leguma are compusi cu puternice proprietati antiinflamatorii, precum indole-3-carbinol, care previn declansarea raspunsurilor inflamatorii in organism”, scrie Antena3.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: