Evenimentul Zilei > Social > Alertă alimentară! Fructele și legumele sunt pericol public. Ce s-a descoperit acum
Alertă alimentară! Fructele și legumele sunt pericol public. Ce s-a descoperit acum

Alertă alimentară! Fructele și legumele sunt pericol public. Ce s-a descoperit acum

Când mergeți să vă faceți piața, aveți mare grijă de unde vă cumpărați fructele și legumele.

Multe produse, care la prima vedere par naturale și sănătoase, sunt, de fapt, injectate cu tot felul de substanțe care ne pun în pericol sănătatea și pot duce la apariția cancerului sau a altor boli cel puțin la fel de grave.

Nutriționist Luiza Pîrvu a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” care sunt cele mai tratate alimente cu pesticide, scrie Antena 3.

Pe termen lung, pesticidele pot avea efecte devastatoare asupra sănătații noastre, acestea depinzând de doza la care suntem expuși, dar și de maniera în care pesticidele ajung în organismul nostru, susține Luiza Pîrvu, medic specialist nutriție și boli metabolice.

Otrava din farfurie. Ai grijă când cumperi aceste fructe! Avertismentul unui medic celebru

În funcție de cantitatea de pesticide care ajunge în corp, simptomele pot fi ușoare, de la dureri de cap, amețeală sau greață. În doze mari, pesticidele sunt extrem de nocive și au efecte precum perturbarea imunității, perturbarea fertilității și nu în ultimul rând de efecte pro-cancerigene.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din SUA, în topul „toxicității”, locuri fruntașe le ocupă merele, nectarinele și căpșunile, iar în materie de legume: spanacul, broccoli și roșiile.

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară din România a făcut publică o listă cu cele mai nocive legume și fructi

Potrivit semnalului de alarmă tras de reprezentanții Autorității Naționale Sanitar Veterinare din România, pe lista cu cele mai multe pesticide se află pe loc fruntaș cartoful. Cu toate că sunt un aliment banal, cartofii au printre cele mai multe chimicale! Dintre fructe, merele sunt și ele nocive! Raportat la greutatea lor, cartofii și merele au cantități imense de substanțe nocive organismului și reprezintă un pericol pentru cei ce le consumă frecvent.

Pe lista fructelor și legumelor care conțin cele mai multe pesticide se regăsesc:

– cartofii

– merele

– nectarinele/ piersicile

– strugurii

– rosiile/ rosiile cherry

– căpșunele

– castraveții

– ardeiul gras

– cireșele

– țelina

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: