Evenimentul Zilei > Social > Otrava din farfurie. Ai grijă când cumperi aceste fructe! Avertismentul unui medic celebru
Otrava din farfurie. Ai grijă când cumperi aceste fructe! Avertismentul unui medic celebru

Otrava din farfurie. Ai grijă când cumperi aceste fructe! Avertismentul unui medic celebru

Cireșele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe. Cu toate că un kilogram de cireșe poate ajunge la un preț exorbitant, românii sunt dispuși să scoată câțiva zeci de lei din buzunare pentru a se bucura de primele roade ale verii.

Atunci când cumpărăm „Aurul Roșu”, trebuie să aveam mare grijă la câteva aspecte. Aceste fructe pot fi considerate foarte toxice, dacă sunt tratate cu anumite substanțe.

Spre exemplu, cireşele din Turcia sunt tratate cu Imazalil şi Thiabendazon, substanțe considerate toxice. Cu recomandarea de a nu le fi consumată coaja, acestea au fost puse în vânzare în România.

Directorul general ANPC, Paul Anghel, reaminteşte că legislaţia europeană interzice folosirea acestor substanţe în agricultură, iar consumul poate afecta organe precum ficatul şi rinichii.

„Citiţi cu atenţie eticheta produselor pe care doriţi să le achiziţionaţi şi e bine sa ştiţi că: portocalele si citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acoperă coaja citricelor, este folosită pentru combaterea bolilor la plante si are o actiune fungicidă”, afirma atunci Anghel, prezentând şi o etichetă de citrice provenite din Turcia, pe care era menţionată substanţa, scrie Antena 3.

Dr. Adina Alberts, medicul vedetelor, lansează un avertisment dur!

„TREBUIE SĂ ȘTIM CE MÂNCĂM!

Am făcut pt dvs o comparație simplă, între o cireașă din Grecia și una românească. Înțeleg că există diferențe de soi, de pământ, de climă… Este “minunat” ca o cireașă să fie super dulce, super cărnoasă, să nu aibă viermi, să nu se strice repede chiar dacă stă ore întregi, zile întregi, în căldură, pe o tarabă în piață.

Cum credeți că pot fi îndeplinite aceste “deziderate” organoleptice?! Cu prețul sănătății noastre, evident!

18 lei pentru 1 kg de cireșe dolofane din Grecia ca să ne fie scurtată viața cu o zi sau două…

Și până când tehnologia ne va permite să mergem la cumpărături cu un aparat de măsurare a “mizeriilor” din alimentele de pe rafturi sau tarabe, nu ne rămâne decât să ne orientăm după aspect!

#SanatateaTAPrioritateaMEA”, spune dr. Adina Alberts, pe contul personal de Facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.