Evenimentul Zilei > Social > SUA se întoarce la politica măștilor! Și persoanele vaccinate trebui să poarte măști în interior
SUA se întoarce la politica măștilor! Și persoanele vaccinate trebui să poarte măști în interior

SUA se întoarce la politica măștilor! Și persoanele vaccinate trebui să poarte măști în interior

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor le recomandă americanilor vaccinați poartă măști, deoarece varianta Delta e extrem de transmisibilă și a dus la o creștere a infecțiilor.

Recomndarea este adresată celor care locuiesc în zone cu un risc ridicat de infectare. Simultan cu mesajul principalei autorități sanitare, președintele Joe Biden a anunțat că un mandat de vaccinare pentru mai mult de două milioane de lucrători federali din țară este „ în curs de examinare ”.

„Varianta Delta prezintă un risc crescut de transmitere ulterioară”

Directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Rochelle Walensky, și-a argumentat recomandarea afirmând că noile date noi arată că varianta Delta prezintă un risc crescut de transmitere ulterioară.

„În zonele cu transmisie substanțială și ridicată, Centrele recomandă persoanelor complet vaccinate să poarte măști în spații publice de interior”.

Nu mai departe de săptămâna trecută, conducerea Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Boli și-a apărat decizia din mai, potrivit căreia persoanele vaccinate nu trebuie să mai poarte măști în interior în majoritatea circumstanțelor.

Casa Albă a ordonat, încă de marți personaluluisă poarte din nou măști din cauza ratelor mari de transmitere a virusului din Washington.

Conform celor mai recente date 63 la sută din cele peste 3.200 de comitate ale țării se confruntă cu o transmisie substanțială sau ridicată.

Substanțial îmseamnă între 50 și 100 de cazuri zilnice la 100.000 de persoane pe parcursul a șapte zile, în timp ce ridicat înseamnă peste 100 de cazuri zilnice la 100.000 pe parcursul a șapte zile.

Încărcătura virală face posibilă transmiterea virusului de cei vaccinați

Într-o adresă separată adresată comunității de informații din SUA, când a fost întrebat despre un posibil mandat de vaccinare pentru lucrătorii federali din SUA, Biden a răspuns: „Asta este în curs de examinare acum”.

Luni, departamentul pentru Afaceri cu Veteranii a spus că va solicita lucrătorilor săi din domeniul sănătății, aproximativ 115.000 de oameni, să primească vaccinul, devenind prima agenție federală care a instituit această cerință.

Walensky a subliniat că riscul de „îmbolnăvire” în rândul persoanelor vaccinate rămâne mic – vaccinurile reducând riscul unei boli simptomatice de șapte ori, în vreme ce spitalizările și decesele se reduc cu un factor de douăzeci.

Cu toate acestea, noile cercetări CDC au arătat că atunci când o persoană vaccinată se infectează, încărcătura lor virală este similară cu aceea a unei persoane nevaccinate.

„Asta ne face să credem că au potențialul de a transmite virusul la fel ca persoanele nevaccinate”, declară Walensky.

Pentru a stopa răspândirea variantei Delta, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor vor recomanda școlilor folosirea măștilor pentru toată lumea, inclusiv profesori, personal, elevi și vizitatori, indiferent de starea de vaccinare.

Walenksy a subliniat, însă, că măștile sunt o măsură „temporară”. „Ce trebuie să facem cu adevărat pentru a reduce aceste transmisii în zonele cu transmisie ridicată este să vaccinăm din ce în ce mai mulți oameni”, notează France 24.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: