Duminică, trei persoane au fost ucise şi două rănite grav într-un atac armat care s-a produs într-o tavernă din oraşul american Kenosha, relatează Xinhua.

Atacatorul, care a fugit de la faţa locului, nu a fost capturat imediat de poliţie, a declarat sergentul David Wright din comitatul Kenosha, într-o conferinţă de duminică dimineaţă. Oraşul Kenosha se află în statul Wisconsin, SUA.

Cei doi oameni care au fost răniţi au fost transportaţi la spital, a spus Wright.

Atacul pare să fi fost ”cu o ţintă specifică şi un incident izolat” şi nu există o ameninţare pentru public, a adăugat el.

Potrivit Gun Violence Archive, o organizaţie non-profit, SUA au înregistrat cel puţin 147 de atacuri armate în 2021. Acest număr include numai incidentele armate cu cel puţin patru victime, notează Xinhua.

Un alt atac armat a avut loc vineri în SUA

Cel puţin opt persoane au fost ucise în atacul cu armă de foc produs joi seara la Indianapolis, în statul american Indiana, a anunţat poliţia, transmit Reuters şi AFP. Atacatorul s-a sinucis, a menţionat poliţia.

Un prim bilanţ al incidentului de la o facilitate a companiei de curierat FedEx indica doar mai multe persoane rănite.

„Avem mai multe persoane prezentând răni similare celor produse de arme de foc”, a spus purtătoarea de cuvânt a poliţiei Genae Cook. Alte victime au fost transportate la diferite spitale din zonă.

Nu se ştie deocamdată numărul răniţilor şi starea în care se află.

Potrivit poliţiei, incidentul a avut loc la o facilitate a FedEx situată în apropiere de aeroportul internaţional din Indianapolis.

Un purtător de cuvânt al FedEx a declarat că societatea este la curent cu cele întâmplate şi cooperează cu autorităţile care investighează incidentul.

Autorităţile nu consideră că mai există un pericol activ pentru comunitate, a mai indicat poliţia