Evenimentul Zilei > International > SUA, lovite de un nou atac armat. Cel puțin trei persoane au murit
SUA, lovite de un nou atac armat. Cel puțin trei persoane au murit

SUA, lovite de un nou atac armat. Cel puțin trei persoane au murit

Trei persoane au murit, iar alte două și-au pierdut viața într-un atac armat din statul Wisconsin, SUA.

Duminică, trei persoane au fost ucise şi două rănite grav într-un atac armat care s-a produs într-o tavernă din oraşul american Kenosha, relatează Xinhua.

Atacatorul, care a fugit de la faţa locului, nu a fost capturat imediat de poliţie, a declarat sergentul David Wright din comitatul Kenosha, într-o conferinţă de duminică dimineaţă. Oraşul Kenosha se află în statul Wisconsin, SUA.

Cei doi oameni care au fost răniţi au fost transportaţi la spital, a spus Wright.

Atacul pare să fi fost ”cu o ţintă specifică şi un incident izolat” şi nu există o ameninţare pentru public, a adăugat el.

Potrivit Gun Violence Archive, o organizaţie non-profit, SUA au înregistrat cel puţin 147 de atacuri armate în 2021. Acest număr include numai incidentele armate cu cel puţin patru victime, notează Xinhua.

Un alt atac armat a avut loc vineri în SUA

Cel puţin opt persoane au fost ucise în atacul cu armă de foc produs joi seara la Indianapolis, în statul american Indiana, a anunţat poliţia, transmit Reuters şi AFP. Atacatorul s-a sinucis, a menţionat poliţia.

Un prim bilanţ al incidentului de la o facilitate a companiei de curierat FedEx indica doar mai multe persoane rănite.

„Avem mai multe persoane prezentând răni similare celor produse de arme de foc”, a spus purtătoarea de cuvânt a poliţiei Genae Cook. Alte victime au fost transportate la diferite spitale din zonă.

Nu se ştie deocamdată numărul răniţilor şi starea în care se află.

Potrivit poliţiei, incidentul a avut loc la o facilitate a FedEx situată în apropiere de aeroportul internaţional din Indianapolis.

Un purtător de cuvânt al FedEx a declarat că societatea este la curent cu cele întâmplate şi cooperează cu autorităţile care investighează incidentul.

Autorităţile nu consideră că mai există un pericol activ pentru comunitate, a mai indicat poliţia