Evenimentul Zilei > Actualitate > SUA arată Iranului pisica cu nouă vieți: B-52
SUA arată Iranului pisica cu nouă vieți: B-52

SUA arată Iranului pisica cu nouă vieți: B-52

Armata SUA a trimis două bombardiere cu rază lungă de acțiune B-52 Stratofortress în Orientul Mijlociu. O demonstrație de forță împotriva Republicii Islamice.

Două bombardiere B-52 au zburat, duminică, în Orientul Mjlociu, în cadrul unei misiuni de disuasiune împotriva Iranului. Conceput în anii 50, B-52 este o pisică cu nouă vieți. Avionul a fost modernizat radical

Un avion KC-10 Extender afectat 908th Expeditionary Air Refueling Squadron și două B-52 Stratofortress ale US Air Force, afectate 5th Bomb Wing, au participat la misiune.

5th Bomb Wing este o unitate a US Air Force în cadrul Air Force Global Strike Command.

Avioanele au fost reperate, duminică, survolând spațiul aerian israelian în direcția Golfului Persic, scrie Defence Blog.

A doua patrulare în acest an

Comandamentul Central al SUA a confirmat ulterior că echipajele B-52H desfășurau o a doua patrulare de prezență în Orientul Mijlociu din acest an. Ca parte a poziției defensive a CENTCOM.

Un comunicat de presă a anunțat că echipajele bombardierelor B-52H Stratofortress ale US Air Force „au terminat cu succes o misiune de patrulare de prezență în Orientul Mijlociu. Marcând a doua misiune de acest tip în 2021”.

„Misiunile Bomber Task Force sunt mijloace observabile de a demonstra angajamentul continuu al armatei SUA față de securitatea regională, a informat comandantul Comandamentului Central al SUA.

„Implementarea pe termen scurt a activelor strategice este o parte importantă a poziției noastre defensive în regiune”, a spus generalul Frank McKenzie.

„Oportunitatea de instruire și integrarea continuă cu partenerii regionali îmbunătățesc pregătirea.Și transmit un mesaj clar și consecvent în mediul operațional. Atât prietenilor cât și potențialilor adversari”.

B-52 este a cincea misiune a Bomber Task Force în Orientul Mijlociu în ultimele luni.

Zborul bombardierelor B-52H peste regiune a fost conceput pentru a sublinia angajamentul constant al Statelor Unite în Orientul Mijlociu. Ca răspuns la un posibil atac declanșat de Iran asupra trupelor americane din regiune.

La începutul lunii decembrie 2020, Pentagonul a trimis două bombardiere B-52 de la baza lor din Barksdale, Louisiana, în Orientul Mijlociu. Tot pentru a „descuraja agresiunea” din regiune.

 Armata SUA a luat și alte măsuri în ultimele săptămâni. Între care întoarcerea portavionului USS Nimitz în Orientul Mijlociu și trimiterea unui escadron suplimentar de avioane de vânătoare din Europa.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.