Evenimentul ZileiActualitateSUA arată Iranului pisica cu nouă vieți: B-52

SUA arată Iranului pisica cu nouă vieți: B-52

SUA arată Iranului pisica cu nouă vieți: B-52
Armata SUA a trimis două bombardiere cu rază lungă de acțiune B-52 Stratofortress în Orientul Mijlociu. O demonstrație de forță împotriva Republicii Islamice.

Două bombardiere B-52 au zburat, duminică, în Orientul Mjlociu, în cadrul unei misiuni de disuasiune împotriva Iranului. Conceput în anii 50, B-52 este o pisică cu nouă vieți. Avionul a fost modernizat radical

Un avion KC-10 Extender afectat 908th Expeditionary Air Refueling Squadron și două B-52 Stratofortress ale US Air Force, afectate 5th Bomb Wing, au participat la misiune.

5th Bomb Wing este o unitate a US Air Force în cadrul Air Force Global Strike Command.

Avioanele au fost reperate, duminică, survolând spațiul aerian israelian în direcția Golfului Persic, scrie Defence Blog.

A doua patrulare în acest an

Comandamentul Central al SUA a confirmat ulterior că echipajele B-52H desfășurau o a doua patrulare de prezență în Orientul Mijlociu din acest an. Ca parte a poziției defensive a CENTCOM.

Un comunicat de presă a anunțat că echipajele bombardierelor B-52H Stratofortress ale US Air Force „au terminat cu succes o misiune de patrulare de prezență în Orientul Mijlociu. Marcând a doua misiune de acest tip în 2021”.

„Misiunile Bomber Task Force sunt mijloace observabile de a demonstra angajamentul continuu al armatei SUA față de securitatea regională, a informat comandantul Comandamentului Central al SUA.

„Implementarea pe termen scurt a activelor strategice este o parte importantă a poziției noastre defensive în regiune”, a spus generalul Frank McKenzie.

„Oportunitatea de instruire și integrarea continuă cu partenerii regionali îmbunătățesc pregătirea.Și transmit un mesaj clar și consecvent în mediul operațional. Atât prietenilor cât și potențialilor adversari”.

B-52 este a cincea misiune a Bomber Task Force în Orientul Mijlociu în ultimele luni.

Zborul bombardierelor B-52H peste regiune a fost conceput pentru a sublinia angajamentul constant al Statelor Unite în Orientul Mijlociu. Ca răspuns la un posibil atac declanșat de Iran asupra trupelor americane din regiune.

La începutul lunii decembrie 2020, Pentagonul a trimis două bombardiere B-52 de la baza lor din Barksdale, Louisiana, în Orientul Mijlociu. Tot pentru a „descuraja agresiunea” din regiune.

 Armata SUA a luat și alte măsuri în ultimele săptămâni. Între care întoarcerea portavionului USS Nimitz în Orientul Mijlociu și trimiterea unui escadron suplimentar de avioane de vânătoare din Europa.

 


Accesează: