Evenimentul ZileiInternationalDocument exploziv al Departamentului de Stat. SUA acuză iar China că minte de îngheață COVID-19

Document exploziv al Departamentului de Stat. SUA acuză iar China că minte de îngheață COVID-19

Document exploziv al Departamentului de Stat. SUA acuză iar China că minte de îngheață COVID-19
Cercetări secrete, pacienți ascunși. Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, afirmă că mai mulți cercetători de la Institutul de Virusologie din Wuhan s-ar fi îmbolnăvit în toamna anului 2019. Înainte de debutul oficial al pandemiei.

Chestiunea originii SARS-CoV-2 continuă să tensioneze relațiile dintre SUA și China.

Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, a acuzat din nou Beijingul  că a ascuns adevărul despre originea reală a maladiei COVID-19.

În timp ce o echipă a OMS a sosit, joi, în orașul Wuhan, unde virusul a fost detectat pentru prima dată, pentru a investiga subiectul.

SUA despre China și COVID-19: „Doar prin transparență vom putea ști ce a provocat această pandemie. Și cum să o evităm pe următoarea”

„Doar prin transparență vom putea ști ce a provocat această pandemie. Și cum să o evităm pe următoarea”, a declarat departamentul american de Stat.

O declarație care acuză Partidul Comunist Chinez. Care ar fi „împiedicat sistematic o investigație transparentă și aprofundată asupra originii pandemiei”.

„Alegând în schimb să dedice resurse enorme înșelăciunii și dezinformării”, scrie Le Parisien.

Ministerul american de Externe solicită „acces complet și transparent la laboratoarele de cercetare din Wuhan”. „Inclusiv la facilitățile, probele, personalul și dosarele acestora”.

„Unde, când și cum a fost transmis initial SARS-CoV-2  la oameni”

Dacă serviciile sale recunosc că nu știu oficial „unde, când și cum a fost transmis initial SARS-CoV-2  la oameni”, Pompeo spune că boli similare cu Covid-19 circulau deja în toamna anului 2019. În rândurile  personalul Institutului de Virusologie din Wuhan.

„Guvernul SUA are motive să creadă că mai mulți cercetători de la WIV (Wuhan Institute of Virology) s-au îmbolnăvit în toamna anului 2019”.

„Înainte de primul caz identificat al epidemiei, cu simptome compatibile cu Covid-19 și boli sezoniere comune ”, se arată în comunicatul departamentului de Stat. Fără a furniza însă o dovadă în comunicat.

Potrivit lui Mike Pompeo, aceste informații contrazic afirmațiile chineze cum că niciunul dintre angajații institutului nu a contractat Covid-19 sau virusuri conexe.

Departamentul de Stat raportează, de asemenea, că Beijingul ar fi „împiedicat jurnaliști independenți, anchetatorii și autoritățile mondiale din domeniul sănătății să-i intervieveze pe cercetătorii WIV. Inclusiv pe cei bolnavi în toamna anului 2019”.

Mike Pompeo a cerut astfel echipei OMS să „preseze guvernul Chinei” cu privire la aceste „noi informații”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: