Conform acestui studiu, din numărul total de persoane imunizate cu CoronaVac până la 25 mai (712.716), 5.360 au fost testate pozitiv pentru coronavirus. Dintre acestea, 19 au fost spitalizate la terapie intensivă şi 6 au murit.

CoronaVac mai eficient decât Pfizer?

„Reducerea mortalităţii cauzate de COVID-19, la peste 14 zile după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, este de 97% pentru CoronaVac şi de 80% pentru Pfizer”, se arată în studiul realizat de Ministerul Sănătăţii din Uruguay în rândul populaţiei locale în 2021.

Potrivit aceleiaşi surse, din numărul total de persoane vaccinate cu Pfizer până la aceeaşi dată (149.329), 691 au fost infectate cu COVID-19, dintre care doar una a fost internată la terapie intensivă şi opt au murit. Studiul precizează că, în acest caz, toate aceste persoane aveau 80 de ani.

Astfel, reducerea numărului de cazuri după imunizarea cu CoronaVac este de 57%, în timp ce cu Pfizer este de 75%.

În ceea ce priveşte spitalizările la terapie intensivă, studiul a constatat o eficacitate de 95% pentru CoronaVac şi de 99% pentru Pfizer.

Cercetarea precizează că aceste cifre sunt preliminare şi „ar trebui interpretate cu prudenţă, deoarece ele nu iau în considerare vârsta pacienţilor, comorbidităţile lor şi grupurile cu expunere mare” la boală, precum angajaţii în domeniul sănătăţii.

Aceste detalii statistice vor fi comunicate în rapoartele viitoare, informează Agerpres.

Uruguay nu a recurs niciodată la izolare. Campania de vaccinare a început pe 1 martie

Ţară de 3,5 milioane de locuitori, Uruguay nu a recurs niciodată la izolare şi îşi menţine o mare parte a activităţilor deschise. Guvernul preşedintelui Luis Lacalle Pou mizează pe campania de vaccinare, care a progresat într-un ritm constant de la lansarea sa pe 1 martie.

Până în prezent, 47% din populaţie a primit deja o primă doză de vaccin şi 28% a doua.

CoronaVac a ajuns și este utilizat într-un număr mare de țări, mai ales din Asia de Sud-Est și America Latină.

În Europa, Albania a început campania de vaccinare folosind CoronaVac, iar Ucraina a aprobat folosirea acestui vaccin. Și Turcia este una dintre țările care au folosit Coronavac pe scară largă în cadrul campaniei de vaccinare, administrând deja peste 10 milioane de doze. Președintele Recep Erdogan, s-a vaccinat cu serul CoronaVac.