Nu puţini sunt studenţii care se feresc de munca voluntară, considerând-o inutilă. Sunt însă studenţi care povestesc cu mândrie activitatea voluntară din cadrul asociaţiilor studenţeşti. Aceştia sunt convinşi că deşi nu primesc avantaje financiare imediate îşi construiesc o viitoare carieră de succes prin munca benevolă din timpul studenţiei.

Andrei Buga este student în anul III la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti şi în anul II de facultate a decis să intre în Asociaţia Studenţilor la Istorie Dacia. Studentul ne-a spus că a luat această decizie pentru că îşi dorea să să facă ceva mai mult decât să meargă la cursuri şi să înveţe pentru examene. Andrei nu regretă alegerea făcută şi mărturiseşte că voluntariatul în cadrul ASID l-a ajutat foarte mult până acum şi este de asemenea convins că îl va ajuta şi pe viitor. Acesta consider că cel ma important beneficiu pe care ţi-l oferă voluntariatul în cadrul unei asociaţii studenţeşti este îmbogăţirea CV-ului: „oriunde te-ai angaja după facultate te vor întreba de voluntariatul făcut în timpul facultăţii” a declarat studentul.

 

 Experienţa din cadrul ASID l-a ajutat deja pe tânăr să obţină un intership în domeniu, intership care de asemenea în opinia tânărului va fi o piatră de temelie la CD-ul acestuia.

Pe lângă ajutorul în viitoarea carieră, Andrei punctează şi beneficiul imediat pe care ţi-l aduce activitatea dintr-o asociaţie studenţească: “este foarte important pentru un student care a venit din provincie să intre într-un colectiv, o asociaţe studenţească îţi oferă un cadru de socializare “ este de părere studentul.

Andrei spune că asociaţia i-a însuşit abilităţi de PR datorită faptului că a primit sarcina coordonării online.

Cu un an de vechime în cadrul Asociaţie Studenţilor la Istorie-Dacia, tânărul îi sfătuieşte pe proaspeţii studenţi atât de la istorie cât şi de la alte facultăţi să nu stea prea mult pe gânduri şi să aplice pentru a deveni membrii ai unei asociaţii studenţeşti: “ este important să facă voluntariat cu dăruire şi implicare pentru că activităţile de genul acesta din timpul studenţiei vor face diferenţa în carieră “ mărturiseşte studentul care va continua să facă voluntarita şi în anul terminal.

Nici viitori jurişti nu se dau în lături de la munca voluntară, Valentin Muşat este student în anul III la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi este membru al Asociaţiei Studenţilor în Drept din anul II de studiu. Acesta a considerat că pentru o viitoare carieră în domeniul juridic voluntariatul este un mijloc de dezvoltare: “Am intrat în asociaţie fiincă îmi doream să mă implic în activităţile sudenţilor, îmi doream să cunosc oameni şi să aduc un plus de experinţă în viaţa mea “ motivează tânărul alegerea de a fi voluntar în cadrul asociaţiei.

Când vine vorba de beneficii, Valentin are o listă lungă: “Cel mai important beneficiu est că se produce un boom în viaţa ta socială care te va ajuta în carieră, plus că după noua lege voluntariatul este luat în calcul ca experienţă profesională.” este de părere tânărul care mărturiseşte de asemenea că simte cum asociaţia l-a format şi i-a dat mai multă încredere pentru viitoarea carieră juridică.

La fel ca şi Andrei, Valetentin îi sfătuieşte pe studenţi să  intre în procesul de recrutare al asociaţiilor studenţeşti pentru că nu au nimic de pierdut, “au doar de câştigat.”

“Regret că nu am intrat în ascociaţie din primul an de facultate pentru că acum aş fi acumulat mai multă experienţă, de accea îi sfătuiesc pe studenţi să aplice din primul an de facultate, să nu piardă timpul. “  Valentin Muşat, student anul III, Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti.