Evenimentul Zilei > Justitie > „Studenta criminală”, mutare-șoc! Cum încearcă să scape de trecut
„Studenta criminală”, mutare-șoc! Cum încearcă să scape de trecut

„Studenta criminală”, mutare-șoc! Cum încearcă să scape de trecut

Carmen Şatran, alias „Studenta criminală”, a solicitat să fie trasnferată într-un alt penitenciar.

Carmen Șatran, fostă Bejan, condamnată la ani grei de temniță după ce a ucis și tranșat un bărbat împreună cu fostul ei iubit, a cerut să fie transferată departe de soț și de mormântul copilașului născut în pușcărie. Ea a solicitat să fie mutată într-un alt penitenciar, iar cerința ei a fost aprobată. Astfel, „Studenta criminală” a fost transferată, recent, din Penitenciarul Arad în Penitenciarul Gherla, departe de soțul care o vizita periodic și de mormântul copilașului lor.

Mai mult, fosta studentă la medicină i-a dat în judecată pe reprezentanții penitenciarului Gherla, acuzând faptul că nu are condiții decente de detenție, iar primul termen va avea loc pe 21 septembrie.

În mai 2012, copilul ei a murit la naștere, din cauza unor mai malformații. Potrivit medicilor, fetiţa s-a născut fără mâini, abia respira şi avea malformaţii la creier. Cu doar o lună înainte de a naşte, aceasta s-a căsătorit, în Penitenciarul Arad, cu fostul deţinut Claudius Şatran, tatăl copilului.

Ea l-a cunoscut pe actualul soţ în penitenciar şi a conceput bebeluşul în timpul unor întâlniri la camera conjugală. Claudius Şatran, care avea o condamnare pentru trafic de droguri, avea atunci 35 de ani şi ar fi convins-o să facă un copil. Într-una dintre scrisori, deţinutul i-ar fi propus tinerei să rămână însărcinată cu el, pentru că astfel ar putea obţine o întrerupere a pedepsei pentru a naşte în libertate, potrivit Spy News.

Ea era condamnată încă din vara lui 2009, împreună cu iubitul ei de atunci, Sergiu Florea, după ce au ucis și au tranșat un bărbat de etnie romă. El a fost ucis în căminul de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara. Se pare că totul ar fi pornit de la o partida de amor neplătită de victimă. Sergiu Florea și Carmen Bejan, pe atunci în vârstă de 20 de ani, ambii studenți la Universitatea de Medicină din Timișoara, au fost arestați pe 2 august 2009.

Sergiu Florea a fost trimis după gratii sub acuzația de omor, iar Carmen Bejan pentru complicitatela omor. Ulterior, încadrarea juridică pentru studentă arestată a fost schimbată în omor. În iunie 2011, instanța supremă i-a condamnat definitiv pe Carmen Bejan și Sergiu Florea la 20 de ani de închisoare cu executare.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: