Ștrudel cu pere și cremă de vanilie. Rețetă pentru serile friguroase de toamnă

Ștrudel cu pere și cremă de vanilie. Rețetă pentru serile friguroase de toamnăȘtrudel. Sursa foto: Pixabay

Toamna, rețetele cu mere, pere sau dovleac sunt preferate de toți iubitorii deliciilor aromate. Toate sunt completate de gustul puternic de scorțișoară și pot fi savurate calde sau reci. Această rețetă de ștrudel umplut cu pere și cremă de vanilie se poate prepara cu aluat pregătit în casă sau cu foietaj din comerț.

Ștrudel cu pere și cremă de vanilie

Dacă optezi pentru foietajul cumpărat de la supermarket, deliciosul desert va fi gata în jumătate de oră. În cazul în care prepari aluatul în casă, timpul de pregătire va fi mai îndelungat. Dacă preferi umplutura cu mere sau dovleac, crema de vanilie o va completa perfect în ambele cazuri.

Ingredientele de care vei avea nevoie:

  • 500 grame făină albă
  • un pachet de unt
  • 2 ouă
  • o lingură de zahăr
  • o esență de vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 3 ouă
  • 5 linguri de amidon de porumb
  • 250 ml de lapte
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 pere mari

Mod de preparare

Făina se cerne printr-o sită deasă, iar deasupra se adaugă ouăle, oțetul, sarea și zahărul. Un sfert din pachetul de unt se pune la topit și se adaugă peste restul ingredientelor.După încorporarea acestora, aluatul obținut va avea o consistență moale. Se lasă 5-10 minute la frigider, iar ulterior se scoate și se întinde o foaie mare.

Cremă de vanilie

Cremă de vanilie. Sursa foto: Pixabay

În mijlocul acesteia se așează untul, iar partea din dreapta a foii de aluat se aduce peste cubul de unt. Cu ajutorul sucitorului, foaia se întinde din nou astfel încât untul să fie distribuit pe întreaga suprafață.

Ștrudel cu pere și cremă de vanilie

Procedura se repetă de trei ori, iar ulteriori aluatul se pune la rece pentru 30 de minute. Între timp, laptele se pune la fiert, iar separat se amestecă gălbenușurile cu zahărul, vanilia și amidonul. După ce laptele începe să fiarbă se adaugă compoziția cu ouă, amidon și zahăr. Se amestecă încet până când vei obține o cremă fină de culoare galbenă.

Perele se taie în felii subțiri și se stropesc cu puțină zeamă de lămâie.

Aluatul rece se taie în bucăți mici, iar din fiecare se poate forma da forma unui ștrudel. Acestea se coc la 200 de grade timp de 30 de minute.

Ne puteți urmări și pe Google News