Tatăl campioanei a explicat că a avut mari emoții urmărind meciul cu Jelena Ostapenko. “Am avut emotii la meci ca la oricare competitie mare la care participă Simona. Mai ales că acum era și presiunea locului intâi mondial. Aseară era hotărâtă să câștige și să faca pasul către postura de lider mondial. Le multumesc spectatorilor din China care au susținut-o ca de fiecare dată. Când i-au oferit acel aranjament floral cu numărul unu parcă a fost ceva divin, ca și cum toți credeau că se va întâmpla să ajungă pe locul unu”. 

Stere Halep a spus că se bucură enorm de mult pentru victoria fiicei sale. “Nu e ușor, trebuie multă multă răbdare. Mă bucur mai mult acum că a devenit numărul unu  mondial decât atunci când a câștigat cu Maria Sharapova. Pentru că câștiga în fața unei adversare e ceva nomal dar ca să ajungi numărul 1, eu spun că este ceva special”. Tatăl Simonei  a fost sunat  și “am primit felicitări de la toți românii, și de aici și de afară. Hagi ne-a spus felicitările de rigoare și să ramânem cât mai mult numarul 1 mondial”. 

Întrebat de jurnaliștii constănțeni cine a plans mai mult după victorie, Stere Halep a râs. “Nu am numărat lacrimile cine a plâns mai mult dar au curs din belșug. Asta înseamnă că suntem amândoi, și toată familia , pe locul întâi”. Iar despre faptul că Simona devine prima jucătoare în fruntea tenisului mondial, după Ilie Năstase, înseamnă că “Avem astfel doi campioni mondial și doresc să fie cât mai mulți campioni mondiali în România. Pentru că se muncește foarte mult și de asta, toți sportivii merită să aibă și ei locul lor”.

Stere Halep nu și-a pierdut speranța ca fiica lui să câștige mai multe grandslamuri. Eu am declarat mai de mult, Simona va câștig a ma multe grandslamuri, nu numai unul. Așa cum  am declarat și de mai multe ori că vom ajunge numărul unu șia m avutr răbdare.  Așa se intâmplă și acum, răbdare, că va câștiga. Acum, chiar că sunt subiectiv și spun că va câștiga mai multe”. Nu știa că  Simona este a 25-a fată  în fruntea tenisului mondial și este mândru. 

“Ca să ajungi numărul unu mondial trebuie mare mare sacrificiu , sunt 20 de ani de muncă în spatele Simonei, în care zi de zi, a muncit și muncește și încă muncește în continuare ca să ajungă acolo”. De aceea, Stere Halep își dorește ca într-o zi și echipa de fotbal al României să ajungă campioană mondială. “Asta le doresc și echipei națioanle de fotbal să pună umărul, că pot, avem sportivi de mare performanță talentați, trebuie puțină muncă seriozitate și dorință de a ajunge acolo unde își doresc”.