Evenimentul Zilei > Actualitate > Steliștii își înfruntă complexul nordic
Steliștii își înfruntă complexul nordic

Steliștii își înfruntă complexul nordic

Campioana Ligii I joacă, în această seară (ora 21.00, în direct la Pro TV), cu norvegienii de la Rosenborg, în manșa tur a play-off-ului Ligii Europa. Antrenorul Mirel Rădoi va sta în tribune și va da indicații prin telefon

Steaua își joacă ultima carte europeană în „dubla” cu Rosenborg. Mai întâi, diseară, de la ora 21.00 (în direct la Pro TV), „roș-albaștrii” vor evolua pe „Arena Națională”, în turul play-off-ului Ligii Europa, iar peste o săptămână, la Trondheim, se va stabili echipa care va ajunge în grupele competiției.

Buget decent din Liga Europa

Steaua a ratat deja marele obiectiv – calificarea în grupele Ligii Campionilor – dar se poate consola cu participarea în cea de-a doua competiție intercluburi. De aici, „militarii” ar putea ajunge în primăvara europeană, performanță ce ar aduce aproximativ 5-6 milioane de euro în vistieria clubului.


Steaua a mai jucat cu Rosenborg în 2005, în preliminariile Ligii Campionilor (scor 1-1 și 2-3)


Pedrazzini, omul de la capătul firului

Steaua se confruntă cu multe probleme înaintea partidei cu nordicii, iar cea mai mare dintre ele îl vizează pe Mirel Rădoi. Antrenorul va urmări jocul din lojă, alături de patronul Gigi Becali, pentru că UEFA i-a dat interdicție pe banca echipei, dar și la vestiare! În aceste condiții, tehnicianul va încinge telefonul pentru a-i comunica lui Massimo Pedrazzini indicațiile tactice.

Autogol și gol la Trondheim

Interdicția primită de Rădoi cade cum nu se poate mai prost. Antrenorul fără licență are de luat, mai mult decât oricine din lotul Stelei, o revanșă contra lui Rosenborg. Steaua i-a mai întâlnit pe norvegieni în ediția 2005-2006, în preliminariile Ligii Campionilor. Atunci, „alb-negrii” au obținut un egal în Ghencea, scor 1-1, și au învins pe teren propriu, scor 3-2. În returul de la Trondheim, Rădoi a avut o evoluție nefericită și a marcat în propria poartă. A compensat, atunci când la scorul de 3-0 pentru adversari, a redus din diferență.

Au jucat în grupe din 2004

Astfel, Steaua a ratat la acea vreme calificarea în grupele Ligii Campionilor, dar a ajuns în grupele Cupei UEFA și a jucat celebra semifinală cu Middlesbrough (1-1 și 2-4).

Începând din 2004, „militarii” au ajuns de fiecare dată în grupele uneia dintre cele două competiții europene: Liga Campionilor sau Liga Europa.