România ar fi putut repeta magia din jocul precedent, în care a umilit Canada (scor 17-15), după ce a revenit de la scorul de 0-15. Din păcate s-au trezit pe final în jocul disputat, ieri, la Exeter, contra Italiei, scor 22-32, în care i-a administrat Italiei trei eseuri în ultimele 14 minute de joc. Adrian Apostol (66, 79) și Valentin Popârlan (75) au marcat eseurile României, iar Florin Vlaicu a transformat două lovituri (67, 76), adăugând și una de penalitate (5).

La această ediție a Cupei Mondiale, rugbyștii români au lăsat în urmă un pachet de înaintare zdravăn, care s-a impus cu brio în fața unor adversari de talia Franței (scor 11-38) sau Irlandei (10-44).

Ieri, pe „Sandy Park”, cea mai mică arenă a turneului final din Anglia, „stejarii” au cam tremurat în apărare, permițându- le adversarilor să profite de breșe. Italia a arătat de ce se bate cu granzii din Emisfera Nordică, dar nu au fost mai presus decât „tricolorii” pregătiți de Lynn Howells.

Obiectiv îndeplinit pe jumătate

România a plecat din start cu un minus în partida contra „azzurrilor”, în care nu au putut conta pe serviciile unor jucători- cheie, ca Florin Surugiu (accidentat) sau căpitanul de drept Florin Macovei (suspendat). Lingura de lemn a grupei i-a revenit Canadei. România a terminat pe locul patru la a opta ediție a Cupei Mondiale, doar cu jumătate de obiectiv îndeplinit, în timp ce ocupanta locului trei, Italia, s-a calificat direct la Cupa Mondială din 2019. „Squadra Azzurra” a obținut și punctul bonus ofensiv, grație celor patru eseuri marcate în terenul de țintă al românilor.

Altfel, naționala de rugby a României rămâne fără victorie în meciurile directe contra unei echipe din Turneul celor 6 Națiuni, la Cupa Mondială.