Omul de afaceri Ștefan Mandachi din Suceava a declarat că deși a ajuns în primplan din cauza metrului de autostradă construit în Moldova, acesta pregătește un proiect mult mai mare și mai de impact.

„Împreună cu echipa mea (prieteni, colaboratori, experți) lucrăm la un proiect nou. Vom începe pregătirile pentru un film documentar de lungmetraj care are ca teme: tragediile care se repeta în România de 30 ani din cauza accidentelor rutiere și a nesimtirii celor care au condus România, zona de confort și nepăsare a românilor, importanța unui pas mic de furnică pentru o țară întreagă, eactivarea conștiinței românilor, corupția și politicul care contaminează curajul oamenilor”, scrie omul de afaceri pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, în noul proiect vor fi intervievați politicieni din toate partidele, inclusiv cei care l-au criticat sau sprijinit pe Ștefan Mandachi , antreprenori, sportivi, oameni de cultură, preoți, jurnaliști, polițiști și medici.

„Va urma o perioadă de interviuri inclusiv cu politicieni pentru a încerca să depistăm cine sunt vinovații pentru moartea a 2.000 de oameni anual (mulți nevinovați). Cu siguranță știu ei mai bine cine sunt vinovații. Asta nu înseamnă că îmi voi încălca promisiunea că nu voi face politică vreodata în această viață”, adaugă omul de afaceri.

Acesta anunță de asemenea că va călători mult în România și va duce mesajul către cât mai multe persoane.

„Aștept cât mai multe sugestii din partea voastră. Mă interesează mărturia oamenilor care au pierdut oameni dragi în accidente rutiere sau și-au distrus viețile din cauza drumurilor dezastruase. Aștept cu mare interes alte idei de la voi cu privire la oameni, victime, locații, evenimente, întâmplări, decese, nervi, situații absurde, cu care sunt sigur că vă confruntați mulți dintre voi”, scrie Mandachi.