Steaua a reușit, miercuri, să obțină o victorie de aur în Norvegia, după ce s-a impus în fața celor de la Stromsgodset, cu scorul de 1-0. „Militarii” au tremurat în primul act al partidei, oferindu- le norvegienilor șansa să-și creeze mari ocazii de gol la poarta lui Arlauskis, însă noua achiziție dintre buturile steliste a prins o zi de excepție. După pauză, „roș-albaștrii” s-au trezit la viață și au reușit să modifice tabela de marcaj, prin Gabi Iancu, care a înscris printrun lob superb (49).

Gâlcă își critică elevii

Chiar dacă Steaua e foarte aproape de a-și prelungi parcursul în Liga Campionilor, tehnicianul Costel Gâlcă nu a uitat să-și certe jucătorii. „A fost un debut fericit, deși am început neașteptat de greu, am greșit multe pase. Băieții mei s-au acomodat mai greu cu suprafața de joc. În a doua repriză am avut ocazii și mai clare, puteam să marcăm mai mult. I-am văzut de multe ori pe norvegieni, știam că joacă ofensiv, dar cred că nu ne-am adaptat cum trebuie în prima repriză și s-au greșit pase inexplicabile. Poate și tracul de început, dar mă așteptam să începem mai bine. Încercăm să ajungem în grupe, e un pas important, dar avem și returul, vrem să batem și acasă. E foarte important să ajungem acolo, depinde viitorul echipei de asta, se pot aduce și alți jucători. Iancu are tot viitorul în față. Și norvegienii au jucători buni, îmi plac mijlocașii lor centrali, dar sunt mult mai buni ai noștri. Am cei mai buni jucători din România. Vâlceanu are calități extraordinare, depinde numai de el, ca și la ceilalți tineri, să aibă constanță atunci când i se oferă șansa”, a declarat antrenorul formației din Ghencea.

La partida de miercuri, stadionul „Marienlyst”, din Dremmen a fost neîncăpător, iar cei 5.000 de spectatori care au luat parte la meci au fost cei mai norocoși. Motivul? Televiziunea națională din Norvegia are un canal de sport, însă acesta a ales să transmită în loc de jocul dintre Stromsgodset și Steaua, o cursă de bărci, cel mai popular sport local.

Norvegienii speră să întoarcă rezultatul

La final, David Nielsen, antrenorul lui Stromsgodset, s-a arătat mulțumit de randamentul echipei sale, fiind de părere că doar ghinionul a stat în calea victoriei echipei gazdă. „Sunt foarte mândru de echipa mea, a jucat la un nivel foarte înalt. Niciodată fotbalul nu e drept, noi am ratat mult, dar Steaua a înscris. Asta poate explica și diferența de preț dintre jucătorii mei și cei ai Stelei. Știam că Steaua e o echipă foarte bună, nu degeaba a jucat în Champions League. Mai sunt 90 de minute și se pot întâmpla multe. Încercăm să ne facem jocul și sperăm ca la final să ieșim învingători”, a spus Nielsen. Partida retur va avea loc peste o săptămână, la București, de la ora 20.30, în direct la Pro TV.