Evenimentul Zilei > Actualitate > Statele Unite schimbă tratamentul pentru COVID. Toate detaliile au fost puse la punct
Statele Unite schimbă tratamentul pentru COVID. Toate detaliile au fost puse la punct

Statele Unite schimbă tratamentul pentru COVID. Toate detaliile au fost puse la punct

Autoritățile sanitare americane și-au asigurat o cantitate impresionantă din medicamentul anti-COVID produs de Pfizer.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat vineri că Statele Unite şi-au securizat deja milioane de doze din medicamentul experimental anti-COVID-19 produs de Pfizer. Astfel, acestea vor putea fi achiziționate imediat ce Agenţia pentru Alimente şi Medicamente a SUA (FDA) va aproba tratamentul, informează Reuters.

„Dacă va fi autorizat de FDA vom putea avea repede pilulele (…) Am securizat deja milioane de doze. Această terapie va fi un alt instrument în cutia noastră cu instrumente pentru a proteja oamenii de cele mai rele efecte ale COVID”, a transmis preşedintele SUA, Joe Biden.

Marea Britanie a anunţat de asemenea că şi-a asigurat achiziţia a 250.000 de doze din noul tratament.

sursă: arhivă

Pfizer va solicita autorizarea până pe 25 noiembrie

Compania Pfizer a anunțat că va transmite, către FDA, rezultatele interimare ale testelor sale clinice pentru noul medicament antiviral. Reprezentanții companiei au precizat că speră să reușească să facă acest lucru înainte de sărbătoarea americană Thanksgiving, în 25 noiembrie.

Studiul clinic realizat de Pfizer cu privire la pastila sa anti-COVID-19 a demonstrat că reduce cu 89% riscul de spitalizare şi de deces. Studiile arată că pilula este eficientă mai ales în rândul adulţilor care prezintă riscul de a dezvolta o formă severă a maladiei.

Pastila Pfizer va administrată în combinaţie cu un antiviral mai vechi, Ritonavir, tratamentul combinat urmând să fie comercializat sub numele de Paxlovid.

sursa foto: rokna.net

Pfizer la concurență cu Merck & Co

Rezultatele celor de la Pfizer par să le depăşească pe cele observate în cazul pastilei anti-COVID-19 dezvoltată de grupul Merck, Molnupiravir. Un studiu publicat luna trecută arată că pilula Merck reduce cu 50% riscul de deces şi de spitalizare. Studiile se referă tot la pacienții care prezintă riscuri sporite de a dezvolta forme severe ale maladiei.

Merck & Co a conceput pastila experimentală anti-COVID-19, Molnupiravir. Merck & Co a anunţat că a încheiat nouă contracte pentru vânzarea medicamentului de îndată ce organismele de reglementare îl vor autoriza.

De altfel, prima aprobare a fost dată, deja, de Marea Britanie, care a contractat 480.000 de doze. Celelalte ţări care au semnat contracte cu Merck sunt SUA, Franţa, Coreea de Sud, Indonezia, Malaezia, Filipine, Singapore şi Thailanda.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: