Evenimentul Zilei > International > Alertă de securitate la Summitul COP26. Joe Biden evacuat de urgență
Alertă de securitate la Summitul COP26. Joe Biden evacuat de urgență

Alertă de securitate la Summitul COP26. Joe Biden evacuat de urgență

Președintele american a fost evacuat de urgență, de la summitul COP 26, de serviciile secrete, chiar înainte să susțină un discurs.

Serviciile secrete au acționat rapid evacuându-l pe Joe Biden dintr-o sală în care se afla împreună cu actorul Leonardo DiCaprio și miliardarul Jeff Bezos. Liderul american a fost scos de urgență de la reuniune, chiar înainte să susțină un discurs important. Joe Biden urma să vorbească pe tema strategiei privind metanul. Agenții de pază au intervenit rapid, după ce s-a dat alarma, după cum relatează publicația Express.co.uk,

Într-o înregistrare video difuzată, imediat, pe rețelele de socializare, se poate vedea cum un număr mare de oameni sunt reținuți și îndepărtați din zonă. Agenții de securitate au intervenit pentru a elibera calea de acces pe care urma să fie scos Joe Biden.Până în prezent nu se știe care a fost motivul pentru care s-a dat alarma.

Spre deosebire de președintele american, atât Leonardo DiCaprio, cât și Jeff Bezos au rămas în continuare în camera de ședință, după cum relatează jurnaliștii locali.

Jurnaliștii prezenți au acuzat haosul din organizare

Jurnaliștii prezenți la summit au acuzat „haosul” din organizare după ce președintele Statelor Unite a fost evacuate. John Glover, de la publicația scoțiană Business Insider, a acuzat organizarea defectuoasă de la summit.

„Haos la COP26. POTUS (indicativul dat președintelui Statelor Unite) se pare că a fost evacuat înainte de angajamentul privind metanul”.

Joe Biden și-a susținut discursul 

După incident, Joe Biden a revenit la summit și a continuat discursul privind strategia de reducere a emisiilor de metan.  Noul plan prevede reducerea emisiilor de metan cu 30% până în anul 2030. În discursul pe care l-a susținut, președintele Statelor Unite a confirmat angajamentul administrației sale de a susține acest plan.

„Împreună ne angajăm să reducem în mod colectiv emisiile de metan cu 30% până în 2030 și cred că am putea să mergem și mai departe de atât”, a declarat președintele Statelor Unite.

Potirvit spuselor sale, acest lucru nu va ajuta doar la combaterea schimbărilor climatice, ci și la îmbunătățirea sănătății populației și la creșterea productivității agriculturii, dar și la reducerea poluării.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: