Evenimentul ZileiInternationalBoris Johnson s-a făcut de tot râsul la summit-ul COP26. Gestul său este incalificabil. FOTO-VIDEO

Boris Johnson s-a făcut de tot râsul la summit-ul COP26. Gestul său este incalificabil. FOTO-VIDEO

Boris Johnson s-a făcut de tot râsul la summit-ul COP26. Gestul său este incalificabil. FOTO-VIDEO
Între 31 octombrie și 12 noiembrie, liderii mondiali se reunesc la Glasgow, în Regatul Unit, cu ocazia summit-ului privind schimbările climatice – COP26. La prima apariţie la summit Boris Johnson şi-a lustruit pantofii de pantaloni în văzul lumii.
Conferinţa ONU privind clima COP26 trebuie să marcheze începutul sfârșitului schimbării climatice, a declarat luni Boris Johnson, în discursul său de deschidere a summit-ului de la Glasgow. Numai că premierul britanic s-a făcut de râs cu un gest incalificabil: și-a șters un pantof de propriul pantalon, în timp ce era filmat de zeci de camere, la summit-ul pentru climă de la Glasgow.

Gestul său a fost clar din reflex – demonstrând că nu este la prima abatere – pe care l-au putut observa milioane de oameni, grație agențiilor internaționale de presă, care transmit în direct de la conferința ONU pentru climă.

„Un gest nepotrivit”, au scris toate agențiile de ştiri

VIDEO. Gafa lui Boris Johnson la summit-ul COP26: Și-a lustruit pantofii pe pantaloni

Premierul Boris Johnson și secretarul general ONU Antonio Guterres au stat aproape două ore în zona de primire pentru a-i întâmpina pe cei aproximativ 120 de șefi de stat și de guvern care participă la întrunirea de la Glasgow.

Boris Johnson avertizează: „mai un minut până la miezul nopții” pentru a preveni catastrofa climatică

„Dacă summit-urile singure ar rezolva schimbarea climatică nu am fi avut nevoie de 25 de summit-uri COP pentru a ajunge unde suntem astăzi”, a spus Johnson.

„Dar deşi COP26 nu va fi sfârşitul schimbării climatice, trebuie şi poate să marcheze începutul sfârşitului”, a adăugat el.

„În anii de după Paris, lumea a construit încet şi cu mari eforturi o barcă de salvare pentru umanitate şi acum a venit timpul să-i dăm acelei bărci un impuls”, a mai afirmat premierul. „Să ne îndreptăm spre 1,5 grade Celsius şi să plecăm într-o călătorie spre un viitor mai curat şi mai verde”, a spus Johnson.

Un eşec al conferinţei privind clima de la Glasgow ar declanşa în lume „o furie şi o nerăbdare incontrolabile”, a mai avertizat luni premierul britanic Boris Johnson.

„Toate promisiunile nu ar fi decât bla bla bla” în caz de eşec, a spus el, citând-o pe activista Greta Thunberg. „Da, va fi dificil. Da, putem s-o facem, să ne punem pe treabă”, a îndemnat Boris Johnson pe liderii mondiali prezenţi la summit, potrivit cnbc.


Accesează: