Evenimentul Zilei > International > Absentă din cauza problemelor de sănătate, regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj ferm participanților la Conferința ONU. VIDEO
Absentă din cauza problemelor de sănătate, regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj ferm participanților la Conferința ONU. VIDEO

Absentă din cauza problemelor de sănătate, regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj ferm participanților la Conferința ONU. VIDEO

Regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj participanților la Conferința ONU, privind schimbările climatice (COP26), ce se desfășoară la Glasgow.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a transmis un mesaj video, luni, liderilor mondiali reuniţi pentru COP26. Este vorba despre Conferinţa ONU privind schimbările climatice, găzduită de Glasgow (Scoţia). Suverana a afirmat că ar trebui făcută o „cauză comună” pentru combaterea schimbărilor climatice, iar liderii „să soluţioneze cele mai insurmontabile probleme.”

Mesajul transmis de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii participanților la Conferința ONU

Regina a spus că speră ca această conferinţă care are loc timp de două săptămâni şi la care nu poate asista din cauza stării sale de sănătate va fi „una dintre acele rare ocazii în care toată lumea va avea posibilitatea să se ridice deasupra politicii momentului şi să dovedească un adevărat simţ politic”.

„Istoria a arătat că atunci când naţiunile se unesc pentru o cauză comună, există întotdeauna speranţă”’, a spus ea în mesajul video difuzat în cursul unei recepţii de bun venit pentru liderii mondiali, cerându-le să ‘lucreze umăr la umăr pentru rezolvarea celor mai insurmontabile probleme.

Nu a mai putut ajunge la Glasgow din cauza problemelor de sănătate

„Sunt mulţi care speră că rezultatul acestui summit – înscrisă în cărţile de istorie care nu au fost încă tipărite – vă va descrie ca fiind liderii care nu au ratat ocazia şi care au răspuns la apelul generaţiilor viitoare’”, a spus regina Elisabeta a II-a.

Regina, care a petrecut recent o noapte în spital pentru examene preliminare, conform oficialilor Palatului Buckingham, a fost nevoită să-şi anuleze deplasarea la COP26 şi trebuie să renunţe la orice călătorie oficială pentru încă cel puţin două săptămâni.

Aproximativ 200 de țări și-au trimis reprezentanții la conferința ONU la care se vor dezbate problemele și soluțiile ce țin de schimbările climatice. Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26) a început duminică în oraşul scoţian Glasgow, după o scurtă întârziere, pe fondul unor avertismente dure din partea comunităţii ştiinţifice cu privire la escaladarea crizei climatice.