Autoritățile americane se pregătesc să autorizeze un vaccin Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 destinat copiilor de 12 ani şi peste această vârstă. Statele Unite urmează să autorizeze noul vaccin începând de săptămâna viitoare, după cum a relatat, luni, mass-media americană, citată de AFP.

Compania farmaceutică Pfizer a solicitat autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru vaccinul său. Acesta va fi administrat copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Informația a fost difuzată de CNN care citează un oficial guvernamental.

„Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) va trebui să îşi modifice reglementarea privind autorizarea de utilizare de urgenţă a vaccinului, însă procesul ar trebui să fie simplu”, a relatat CNN.

Potrivit reprezentanților companiei farmaceutice, vaccinul Pfizer este eficient pentru copii sub 15 ani, iar efectele secundare sunt cele constatate și în rândul tinerilor. În prezent, vaccinul dezvoltat de compania Pfizer este autorizat în Statele Unite doar pentru persoanele cu vârstă de peste 16 ani.

Statele Unite extind campania de vaccinare

Odată cu autorizarea vaccinului pentru copiii și adolescenți, campania de vaccinare desfășurată de autoritățile medicale din Statele Unite ar putea fi extinsă. Astfel, vor beneficia de imunizarea anti-COVID și alte câteva milioane de persoane.

Potrivit informaţiilor oficiale, în Statele Unite rata de vaccinare a atins un nivel maxim în jurul datei de 11 aprilie. Astfel, peste 55% dintre adulţi au primit până în prezent una sau două doze de vaccin. Cu toate acestea, americanii susțin că mai au drum lung de parcurs până când vor obținue imunitatea colectivă.

A apărut o nouă provocare, vaccinarea celeilalte jumătăţi de populaţie, care încă ezită să accepte această soluție. Dintre alegătorii republicani, un procent de 29% afirmă că nu se vor vaccina niciodată. Aceasta, prin comparație cu alegătorii democrați, unde procentul celor care nu sunt de acord cu vaccinarea este mult mai redus, de 5%. Un procent de 9% dintre alegătorii independenţi refuză vaccinul, potrivit unui sondaj recent realizat de Kaiser Family Foundation.