Evenimentul ZileiSocialStatele Unite cercetează riscul de reacții alergice la vaccinurile Pfizer și Moderna. Când vom avea rezultatele

Statele Unite cercetează riscul de reacții alergice la vaccinurile Pfizer și Moderna. Când vom avea rezultatele

Statele Unite cercetează riscul de reacții alergice la vaccinurile Pfizer și Moderna. Când vom avea rezultatele
Cercetătorii din Statele Unite vor studia riscul apariției de reacții alergice la vaccinurile Pfizer și Moderna, după apariția mai multor cazuri de alergii în urma imunizării anti-COVID.

Statele Unite fac un studiu privind riscul de reacţii alergice la vaccinurilePfizer și Moderna. Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Sănătate din Statele Unite.

Oficialii acestui organism au anunțat, în cursul zilei de miercuri, că au început un studiu pentru a determina care este riscul de reacţii alergice la vaccinurile produse de Moderna şi Pfizer, după cum relatează agenția de presă Reuters.

Conform sursei citate, studiul este finanţat de Institutul Naţional de Alergologie şi Boli Infecţioase. În cadrul acestuia vor participa un număr de 3.400 de adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 69 de ani. Dintre participanți, au fost selectați un procent de circa 60% de pacienți cu episoade de reacţii alergice severe la alimente, înţepături de insecte sau imunoterapie. Aceasta pentru ca studiul inițiat de Institutul Național de Sănătate să fie concludent.

Studiu privind riscul de reacții alergice la vaccinurile Pfizer și Moderna

Scopul cercetării inițiate este de a determina proporţia de participanţi care au o reacţie alergică sistemică într-un interval de 90 de minute de la momentul vaccinării.

Cercetătorii estimează că analizele vor dura până la finalul acestei veri, pentru ca rezultatele să fie clare. De altfel, Institutul Naţional de Sănătate a anunţat că va publica primele date obţinute în baza acestui studiu până la sfârşitul acestei veri.

Trebuie spus că medicii din Statele Unite au raportat mai multe cazuri de reacţii alergice, după administrarea de vaccinuri Pfizer-BioNTech şi Moderna. Între episoadele alergice semnalate sunt inclusiv episoade grave de anafilaxie,

De altfel, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA a anunţat încă din luna ianuarie că reacţii alergice apar cu o rată de 11,1 la un milion de vaccinări.


Accesează: