Evenimentul ZileiInternationalScandal uriaș între Pfizer/BioNTech și autoritățile din Israel. 700.000 de doze au fost întoarse din drum

Scandal uriaș între Pfizer/BioNTech și autoritățile din Israel. 700.000 de doze au fost întoarse din drum

Scandal uriaș între Pfizer/BioNTech și autoritățile din Israel. 700.000 de doze au fost întoarse din drum
În Israel nu a ajuns o tranșă foarte importantă a serului, pentru că între cele două părți a apărut un conflict pornit de la bani.

Se pare că s-a născut o mare dispută între producătorul vaccinului Pfizer și oficialii Israelului. O tranșă de 700.000 de doze din acest ser nu a mai ajuns în „Țara Sfântă”, care nu și-ar fi achitat obligațiile financiare pentru un total de 2,5 de vaccinuri primite în ultimele luni. Așa că s-a ajuns la un blocaj, după cum anunță jpost.com.

Reprezentanții Pfizer se tem că nu vor mai primi banii pe care îi au de încasat de la Israel

După cum a anunțat Radioul Armatei din această țară, cei de la Pfizer/BioNTech sunt îngrijorați pentru că nu-și vor mai primi banii de la Executivul condus de premierul de Benjamin Netanyahu. Aceeași sursă a anunțat că angajați ai companiei farmaceutice au spus că Israelul este „o țară bananieră”. Făcând referire la instabilitatea politică. Aici au avut loc patru alegeri parlamentare în ultimii doi ani.

Israel a fost țara cea mai eficientă din momentul în care a demarat campania de imunizare a populației. Dar stocurile au fost epuizate în luna februarie. Probleme între cele două părți există fără îndoială. Fapt demonstrat și de ceea ce afirmă reprezentanții de la Pfizer într-un comunicat publicat de Jerusalim Post.

În Israel, campania de vaccinare a mers șnur. 4,8 milioane de cetățeni au primit ambele doze până acum

„Compania lucrează cu guvernul israelian să modifice înțelegerea, pentru a livra mai multe vaccinuri. Pe măsură ce negocierile continuă, livrările pot suferi modificări”, se arată într-un comunicat al Pfizer pentru The Jerusalem Post.” Autoritățile israeliene au făcut o comandă de 36 de milioane de doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech. În valoare totală de 1 miliard de dolari. Până acum au fost vaccinați 5,2 milioane de israelieni. Dintre aceștia, 4,8 milioane au făcut și rapelul.

În prezent, premierul Benjamin Netanyahu și ministrul apărării Benny Gantz au intrat într-un conflict. Subiectul este legat de numirile unor oficiali din Justiție.

 


Accesează: