Evenimentul Zilei > Actualitate > Amănunte despre noua tulpină care opune rezistență la vaccinuri. Nu trebuie să ne sperie sau să intrăm în panică
Amănunte despre noua tulpină care opune rezistență la vaccinuri. Nu trebuie să ne sperie sau să intrăm în panică

Amănunte despre noua tulpină care opune rezistență la vaccinuri. Nu trebuie să ne sperie sau să intrăm în panică

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a vorbit despre ultima problemă apărută în plină pandemie de coronavirus.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a vorbit despre noua tulpină a coronavirusului. Ce a fost identificată și în țara noastră, la Suceava. Ea a fost denumită de cercetători E484K și are o mare problemă: rezistă foarte bine la vaccinurile folosite pentru imunizare în această perioadă. Valeriu Gheorghiță a transmis că lumea nu trebuie să intre în panică odată cu apariția acestei noi mutații.

Ce spune Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare despre noua mutație a coronavirusului

„Este o mutație care se regăsește și în tulpina braziliană și în tulpina africană. Este adevărat că cele două tulpini au o oarecare rezistență la vaccin, asta înseamnă o eficacitate ușor mai redusă a vaccinurilor disponibile în acest moment. Dar datele Pfizer din SUA arată că la 6 luni de la rapel, se păstrează la peste 91% protecția inclusiv față de noua tulpină E484K. Nu trebuie să ne sperie sau să intrăm în panică”. A declarat Valeriu Gheorghiță la Antena 3.

„Nu ne dorim să dezorganizăm campania de vaccinare. Ea trebuie să îşi mențină coerența”

Altfel, coordonatorul programului național de vaccinare a mai anunțat că, începând din această săptămână, va crește capacitatea de imunizare. Procesul trebuie să fie accelerat, pentru ca tot mai mulți români să primească serul. „Nu ne dorim să dezorganizăm campania de vaccinare. Ea trebuie să îşi mențină coerența. Începând din această săptămână se va creşte capacitatea de vaccinare cu 50% în fiecare cabinet, în fiecare centru prin faptul că va creşte numărul de persoane programate pe flux.

„Timpul de aşteptare pe listă de va reduce considerabil, pentru că un număr mai mare de persoane vor fi preluate din lista de aşteptare şi vor fi alocate către programare”. A mai afirmat Valeriu Gheorghiță pentru sursa citată.


Cod roșu! Alt virus mortal pentru omenire. A suferit mutații!

Europa, în pericol. A apărut o nouă mutație a virusului SARS-CoV-2