Intenţiile sunt bune, rămâne de văzut cum vor fi şi aplicate, mai ales că şcoală a început deja, dar consiliile judeţene nu au organizat încă licitaţiile pentru alimente.


Zeci de elevi din Galaţi au fost INTERNAŢI de URGENŢĂ din cauza LAPTELUI şi CORNULUI. Copiii au simptome de TOXIINFECŢIE ALIMENTARĂ


Ceapa nu a fost trecută pe noua lista, din motive lesne de înţeles, dar păstârnacul şi ţelina sunt cele mai controversate alimente din noul program. Chiar dacă sunt sănătoase, rămâne de văzut cum vor reacționa elevii la  noul meniu pregătit pentru ei, potrivit știrilor Pro tv.


Lapte, corn și-o masă caldă


Consiliile judeţene sunt responsabile să organizeze licitaţiile pentru produsele care vor ajunge în şcoli. Chiar dacă şcoala a început deja, este puţin probabil că elevii să primească alimente în următoarea luna.

Corn, lapte și o masă caldă…

Reamintim că, în 2016, ministrul Educației de atunci,  Adrian Curaj a reiterat ideea înlocuirii programului „Cornul și laptele” cu o masă caldă și s-a arătat îngrijorat de faptul că tot mai mulți copii au ajuns la spital cu intoxicații după ce au consumat produse de panificație și lapte oferit în unele școli.

„Mă îngrijorează, am văzut din ce în ce mai multe cazuri. Părerea mea este că mesajul pe care l-am trimis în urmă cu o lună — două că ne preocupă o masă caldă pentru copii, asociat cu Școala după Școală, este adevărat, este puternic, încercăm să căutăm resurse pentru că ne trebuie resurse consistente ca să trecem de la ce avem acum  cornul și laptele, la o masă caldă.

Atunci când vom reuși să găsim resurse, sper eu că o parte bună din ele să fie asigurate din fonduri structurale, vom