Evenimentul Zilei > Social > Start la programul Rabla pentru electrocasnice. Cum poți să te înscrii
Start la programul Rabla pentru electrocasnice. Cum poți să te înscrii

Start la programul Rabla pentru electrocasnice. Cum poți să te înscrii

O nouă etapă a programului Rabla pentru electrocasnice va începe vineri de la ora 10:00. Administrația Fondului de Mediu a făcut anunțul spunând că se vor putea genera vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete.

Valoarea voucherelor este de 400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E, de 500 de lei pentru laptopuri și de 300 de lei pentru tablete.

Bugetul alocat este de 30 de milioane de lei.

Etapa a doua se va încheia în 17 iunie, la ora 23:59.

Bugetul primei etape a programului Rabla pentru electrocasnice a fost epuizat în mai puțin de la 24 de ore de la lansare. Astfel, au fost rezervate 75.000 de vouchere în valoare de 400 lei fiecare, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice.

În total, Etapa 1 a beneficiat de un buget de 30 milioane lei.

Cum se procedează la  înscriere

Înscrierea cetățenilor în programul amintit constă în crearea contului de utilizator – un element de noutate al ediției în cauză, care permite, potrivit autorităților, atât selecția voucherelor, cât și urmărirea statusului acestora.

Pentru a crea un cont de utilizator, românii trebuie să furnizeze mai multe date, după cum urmează: nume, prenume, localitate și județ, cod numeric personal (CNP), adresa de e-mail și numărul de telefon valid.

Cetățenii au, de asemenea, obligația de a încărca CI/BI și declarația pe proprie răspundere pusă la dispoziție de AFM până la momentul utilizării voucherului. Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

„După înscrierea solicitanților prin crearea conturilor de utilizator, demarează etapele de selecție, în aplicația informatică, a voucherelor aferente echipamentelor noi, prima categorie fiind cea a mașinilor de spălat rufe/vase și a frigiderelor/congelatoarelor”, se arată într-un comunicat al AFM.

Anul acesta, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie și de a obține unul sau mai multe vouchere.

Au mai rămas două etape

– Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile și tabletele (04 iunie-17 iunie);
– Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele (18 iunie – 01 iulie).