Evenimentul ZileiEVZ SpecialOra 10.00. Se dă startul înscrierilor în programul Rabla pentru electrocasnice 2021. Cum poți obține un voucher

Ora 10.00. Se dă startul înscrierilor în programul Rabla pentru electrocasnice 2021. Cum poți obține un voucher

Ora 10.00. Se dă startul înscrierilor în programul Rabla pentru electrocasnice 2021. Cum poți obține un voucher
Se dă startul înscrierilor pentru Programul Rabla pentru electrocasnice 2021. Românii care vor să-și schimbe aparatele electrocasnice cu consum mare de energie cu aparate noi, au la dispoziție șapte zile, începând de astăzi, să se înscrie în programul Rabla Electrocasnice 2021.

Administrația Fondului pentru Mediu anunță deschiderea perioadei de înscriere a cetățenilor români în cadrul programului Rabla pentru electrocasnice 2021. Potrivit unui comunicat emis de către AFM, înscrierile încep astăzi, 14 mai, la ora 10.00. Cetățenii au la dispoziție 7 zile pentru a se înscrie în programul în cauză.

Cum se realizează înscrierea

Înscrierea cetățenilor în programul amintit constă în crearea contului de utilizator – un element de noutate al ediției în cauză, care permite, potrivit autorităților, atât selecția voucherelor, cât și urmărirea statusului acestora.

Pentru a crea un cont de utilizator, românii trebuie să furnizeze mai multe date, după cum urmează: nume, prenume, localitate și județ, cod numeric personal (CNP), adresa de e-mail și numărul de telefon valid.

Cetățenii au, de asemenea, obligația de a încărca CI/BI și declarația pe proprie răspundere pusă la dispoziție de AFM până la momentul utilizării voucherului. Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

„După înscrierea solicitanților prin crearea conturilor de utilizator, demarează etapele de selecție, în aplicația informatică, a voucherelor aferente echipamentelor noi, prima categorie fiind cea a mașinilor de spălat rufe/vase și a frigiderelor/congelatoarelor”, se arată într-un comunicat al AFM.

Anul acesta, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie și de a obține unul sau mai multe vouchere.

Etapele de desfășurare a programului

Pentru eficientizarea procesului de selecție a voucherelor, ediția de anul acesta se va
desfășura etapizat, după cum urmează:

  • Înscrierea persoanelor fizice în aplicație, prin crearea conturilor de utilizator (14 mai-20 mai);
  • Etapa I: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele (21 mai – 03 iunie);
  • Etapa II: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile și tabletele (04 iunie-17 iunie);
  • Etapa III: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele (18 iunie – 01 iulie).

Bugetul alocat Programului în anul 2021 este de 75 milioane lei, iar în cazul consumării bugetului alocat etapei de înscriere, potrivit informațiilor publicate în Ghidul de Finanțare, acesta se reportează și devine disponibil la organizarea unei noi sesiuni de înscriere.

Cum te poți înscrie în programul Rabla pentru electrocasnice 2021. Excepții de care românii trebuie să țină cont


Accesează: