Evenimentul ZileiActualitatePeste 100.000 de înscrieri în programul Rabla pentru Electrocasnice 2021. Ce așteptări aveau guvernanții

Peste 100.000 de înscrieri în programul Rabla pentru Electrocasnice 2021. Ce așteptări aveau guvernanții

Peste 100.000 de înscrieri în programul Rabla pentru Electrocasnice 2021. Ce așteptări aveau guvernanții
Cu mai bine de trei zile înainte de termenul-limită pentru înscrieri, peste 100.000 de înscrieri au fost înregistrate, ieri, în programul guvernamental Rabla pentru Electrocasnice 2021. Autoritățile se așteptau la 200.000 de aplicanți care să se înregistreze în platformă, la finalul săptămânii.

Potrivit ultimelor informații oferite de către Ministerul Mediului, în programul Rabla pentru Electrocasnice s-au înscris, până ieri, peste 100.000 de aplicanți. Autoritățile însă, se așteptau la un număr de 200.000 de cetățeni care să se înscrie în programul în cauză, potrivit Digi24. 

Programul guvernamental Rabla pentru Electrocasnice 2021 a început vineri, la ora 10.00, iar cei care doresc să se înscrie o mai pot face până pe data de 20 mai inclusiv.

Cum se realizează înscrierea

Înscrierea cetățenilor în programul amintit constă în crearea contului de utilizator – un element de noutate al ediției în cauză, care permite, potrivit autorităților, atât selecția voucherelor, cât și urmărirea statusului acestora.

Pentru a crea un cont de utilizator, românii trebuie să furnizeze mai multe date, după cum urmează: nume, prenume, localitate și județ, cod numeric personal (CNP), adresa de e-mail și numărul de telefon valid.

Cetățenii au, de asemenea, obligația de a încărca CI/BI și declarația pe proprie răspundere pusă la dispoziție de AFM până la momentul utilizării voucherului. Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

„După înscrierea solicitanților prin crearea conturilor de utilizator, demarează etapele de selecție, în aplicația informatică, a voucherelor aferente echipamentelor noi, prima categorie fiind cea a mașinilor de spălat rufe/vase și a frigiderelor/congelatoarelor”, se arată într-un comunicat al AFM.

Anul acesta, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie și de a obține unul sau mai multe vouchere.

Voucherele au valoare între 200 și 500 de lei.

Etapele de desfășurare a programului

Pentru eficientizarea procesului de selecție a voucherelor, ediția de anul acesta se va desfășura etapizat, după cum urmează:

  • Înscrierea persoanelor fizice în aplicație, prin crearea conturilor de utilizator (14 mai-20 mai);
  • Etapa I: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele (21 mai – 03 iunie);
  • Etapa II: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile și tabletele (04 iunie-17 iunie);
  • Etapa III: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele (18 iunie – 01 iulie).

Accesează: