Evenimentul Zilei > Social > Update. Încă o persoană și-a pierdut viața după tragedia de la Matei Balș
Update. Încă o persoană și-a pierdut viața după tragedia de la Matei Balș

Update. Încă o persoană și-a pierdut viața după tragedia de la Matei Balș

Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă care este starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul de la „Matei Balș”. Aceștia au fost repartizați către mai multe spitale din Capitală.

UPDATE.  O femeie de 67 de ani care a fost transferată în alt pavilion din spital este a șaptea victimă a incendiului de la Matei Balș.

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balş.

Iniţial, autorităţile au anunţat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit şi el. O altă victimă a fost descoperită mai târziu, la locul incendiului.

Ulterior, un bărbat de 70 ani, dependent de presiune continuă la nivelul căilor respiratorii a încetat din viață.

Ministerul Sănătății a confirmat informația.

„Ministerul Sănătății a fost informat astăzi despre un deces în randul pacienților care primesc asistență medicală în cadrul Institutului Național de Boli Infectioase „Matei Balș”.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 67 de ani, care a fost internată în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2, dar stabilă, prezenta comorbidități. Conform informarii primite de Ministerul Sănătății, imediat după incendiu, pacienta a fost mutată într-o sectie ATI a aceluiași spital.

Pacienta s-a decompensat relativ rapid și a fost intubată. A decedat în această dimineață.

În această situație, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului”

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

UPDATE: Starea pacienților transferați de la Matei Balș. Ministerul Sănătății anunțat sâmbătă un nou deces înregistrat în rândul pacienților care au fost transferați de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” după incendiu. Numai că s-a făcut o eroare.

Ministerul Sănătăţii a recunoscut, într-o altă informare de presă, că a fost făcută o greşeală în raportarea iniţială a celei de-a şasea victime a incendiului de la Institutul Matei Balş. În realitate, un bărbat este cel care a murit în această dimineaţă.

„Rectificam informația. Este vorba despre un barbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiului, intubat. Femeia de 58 de ani se află in stare gravă. Ambele familii au fost anunțate de situația pacienților”, au precizat reprezentanţii MS.

Starea pacienților transferați de la Matei Balș.

 


Știrea inițială:

Starea pacienților transferați de la Matei Balș. Trei pacienţi sunt intubaţi şi unul se află în stare gravă, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Spitalele la care au fost repartizați pacienții de la Matei Balș, afectați de incendiu

La Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București sunt 11 pacienți în stare stabilă. La Spitalul Universitar de Urgență din București sunt 5 pacienți, dintre care 4 în stare stabilă și unul intubat la ATI. La Spitalul Universitar de Urgență „Elias” sunt 6 pacienți în stare stabilă. La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” se află 6 pacienți, unul fiind în stare gravă la ATI și 5 în stare stabilă.

În Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” 3 pacienți sunt în stare stabilă, la ATI, iar la Spitalul Militar Central sunt 4 pacienți: 2 urmează să fie externați, unul este în stare stabilă, internat în secția ATI, iar un pacient este intubat și instabil în ATI.

La Spitalul „Witting” se află trei pacienți în stare stabilă.

La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” sunt 4 pacienți: 2 în stare stabilă și 2 în secția ATI (stare stabilă). În Spitalul MAI „Dimitrie Gerota” este un pacient intubat la ATI.

Spitalul de Urgență Floreasca găzduiește 6 pacienți: 3 în stare stabilă, 3 urmează să fie externați, iar la Spitalul Monza sunt 3 pacienți în stare stabilă.

Cinci decese în urma incendiului de la Matei Balș

Focul a izbucnit în jurul orei cinci. După apelul de la 5.05 de la la 112, echipajele de pompieri au ajuns la fața locului la zece minute. Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire cu regim de înălțime P+3, pe două laturi.

Incendiul de la „Matei Balş” a izbucnit vineri, în jurul orei 5,00, iar în pavilion erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. Ulterior, într-o baie a fost găsită o altă persoană decedată.

Potrivit primelor concluzii, incendiul ar fi pornit de la o siguranță sau o aerotermă.
Procurorii şi poliţiştii efectuează o anchetă în acest caz, într-un dosar de ucidere din culpă.