„Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii la şedinţă, rugăm reprezentanţii presei care doresc să fie prezenţi la discuţii să ţină cont de măsurile anunţate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, se arată într-un comunicat al CNA.

Potrivit sursei citate, şedinţele Consiliului sunt transmise online, pe site-ul propriu: cna.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat stare de urgenţă începând de săptămâna viitoare. El a subliniat, sâmbătă, că starea de urgenţă va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei generate de coronavirus, potrivit Agerpres.

„În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulţi bani domeniului sănătăţii, mai mulţi bani pentru medicamente, mai mulţi bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În acelaşi fel, această situaţie va permite să se realizeze achiziţii într-un timp foarte scurt cu proceduri simplificate punând astfel la dispoziţia Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”, a explicat şeful statului.