Evenimentul Zilei > Sport > Stanciu e de neoprit în Cehia. Ce griji au oficialii de la Trpisovsky
Stanciu e de neoprit în Cehia. Ce griji au oficialii de la Trpisovsky

Stanciu e de neoprit în Cehia. Ce griji au oficialii de la Trpisovsky

Jucătorul ofensiv din România a înscris o dublă în ultima etapa a campionatului din Cehia şi a bifat astfel cel de-al patrulea meci consecutiv în care îşi trece numele pe lista marcatorilor.

Nicolae Stanciu e de neoprit în Cehia. După ce la mijlocul săptămânii trecute l-a învins cu un frumos şut expediat de la marginea careului mare, pe goalkeeper-ul noii campioane a Scoţiei, Allan McGregor, fotbalistul în vârstă de 27 de ani a avut încă două reuşite spectaculoase în acest weekend.

Stanciu a rezolvat ecuaţia deplasării de pe terenul celor de la Mlada Boleslav în doar treisprezece minute (’27 şi ’40), iar antrenorul principal al alb – roşiilor Jindrich Trpisovsky laudă forma extraordinară în care se află internaţionalul din ţara noastră.

Tehnicianul Slaviei se teme însă ca prezenţa acestuia la cele trei meciuri ale naţionalei lui Mirel Rădoi, programate la sfârşitul lunii martie, să nu-l dea, din nou, peste cap, pe jucătorul originar din judeţul Alba.

Pe Nicuşor Stanciu l-a ajutat foarte mult că nu a mai mers la naţionala României în ultimele trei luni de zile şi că a fost mereu lângă echipa de club. Mai ales toamna trecută, atunci când au fost acţiuni de durată la naţională, Stanciu a avut probleme mari” a afirmat Trpisovsky, la sfârşitul confruntării de ieri seară.

Slavia, lider detaşat în Cehia

Chiar dacă recunoaşte că dubla lui Stanciu din disputa cu Mlada i-a luat ochii, antrenorul principal al trupei din Praga nu uită să vorbească în termeni apreciativi şi despre ceilalţi elevi ai săi. „Ambele goluri marcate de Stanciu au fost frumoase şi îmi este greu să-l aleg doar pe unul dintre ele. Nu mi-aş dori să vorbesc însă numai drespre Stanciu, întrucât toţi băieţii au jucat foarte bine” a mai completat Trpisovsky.

Înainte de golurile cu Rangers-ul lui Ianis Hagi şi cu Mlada Boleslav, Stanciu a punctat şi în ultimele două runde din campionatul intern. Fotbalistul crescut în pepiniera celor de la Unirea Alba Iulia şi-a trecut în cont un gol în victoria obţinută, la limită, la Ostrava, scor 2 – 1, dar şi încă o dublă, în disputa din deplasare, cu modesta Slovacko. Stanciu a ajuns deja, pe parcursul sezonului actual din Cehia, la impresionanta bornă de nouă goluri.