Evenimentul Zilei > Politica > Decizie surpriză a PARLAMENTULUI! Ce PRIMEȘTE SRI lângă sediul PSD
Decizie surpriză a PARLAMENTULUI! Ce PRIMEȘTE SRI lângă sediul PSD

Decizie surpriză a PARLAMENTULUI! Ce PRIMEȘTE SRI lângă sediul PSD

Miercuri a fost votată în Camera Deputaților legea de aprobare a OUG a Guvernului prin care Hotelul Triumf se transferă către SRI.

Art.1. – Se aprobă schimbarea destinaţiei imobilului prevăzut în anexa nr.1, din imobil cu destinaţie de sediu pentru instituţii publice în imobil destinat activităţii economice.

Art. 2. – (1) Se aproba transmiterea bunului imobil, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 2, din domeniul privat al statului şi din administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” în domeniul public al statului şi în administrarea Serviciului Român de Informaţii, anexa nr.4 la Hotărârea Guvernului nr.60/2005 privind organizarea şi funcţionarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” modificându-se în corespunzător (2) Se aprobă plata de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat pe anul 2018 Serviciului Român de Informaţii, a sumei de 184 mii lei reprezentând valoarea de inventar, inclusiv TVA, a investiţiilor şi modernizărilor prevăzute în anexa nr. 2, realizate la imobilul prevăzut alin. (1) de către Regia Autonoma „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” din fondurile proprii. (3) Imobilul prevăzut la alin. (1), cu investiţiile şi modernizările încorporate, se predă pe bază de protocol de predare-preluare încheiat între părţile interesate în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, potrivit Ordonanței de Urgență.

Legea a fost promulgată cu 202 voturi „pentru”, 11 „împotrivă” și 40 de abțineri.

Potrivit reprezentaților PSD, hotelul a trecut în administrarea domeniului public și rămâne la RA-APPS.