ACCEPT

Avem nevoie de acceptul tău!

În conformitate cu Regulamentul (UE) 679/2016, te informăm că noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum modulele cookie de pe site, pentru a asigura funcționalitatea și navigarea în siguranță pe site, pentru a ne analiza traficul, pentru a oferi funcții pentru rețelele de socializare și pentru a-ți îmbunătăți experiența de utilizare, personalizând conținutul și reclamele pe care le vezi.

Avem nevoie de acceptul tău pentru a folosi în continuare aceste tehnologii pe site și pentru a-ți oferi o experiență de navigare cât mai plăcută.

Te poți răzgândi și îți poți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, printr-o simplă revenire pe site.

Editura Evenimentul si Capital

Nepăsarea SRI față de Tulburările din 10 august 2018 e echivalentă cu trădarea de patrie. România lui Cristoiu

Autor: | | 3 Comentarii | 9414 Vizualizari

De la vinerea sinistră a României lui 10 august 2018 au trecut peste două săptămîni. Cîteva Scandaluri mediatice bine plasate și-au atins scopul: Cel de a împinge în plan secund Tulburările din 10 august 2018.

O contribuție majoră la această Diversiune a avut Parchetul General, condus de fostul procuror ceaușist Augustin Lazăr, o fosilă a ultimilor ani ai regimului Ceaușescu, trezită la viață de Klaus Iohannis care avea nevoie în fruntea procurorilor de un vidanjor personal. Grăbinduse să îndeplinească Înaltele Indicații de la Cotroceni, Augustin Lazăr a pus la cale o așa-zisă investigare a abuzurilor comise de Jandarmerie în 10 august 2018. Indiscutabil, Jandarmeria a acționat pe parcursul Mitingului, mai ales în Operațiunea de evacuare a Pieței, într-un mod vădit disproporționat față de problemele cu care se confrunta.

Numai că violențele jandarmilor sînt doar o parte din atmosfera sinistră, greu de imaginat în Bucureștii lui 2018, de Beirut, de Belfast sau de Fîșia Gaza (constat că la Ambasada Israelului la București se stă rău cu nervii, altfel nu-mi explic protestul față de compararea Pieței Universității cu Fîșia Gaza). Atmosfera nu poate fi redusă simplist la afirmațiile măcănite de Klaus Iohannis, prin conotațiile sale o nouă gafă fascistoidă, potrivit cărora „Guvernul PSD a gazat și a bătut românii”. Atmosfera cuprinde și violențele împotriva jandarmilor și instigarea la linșarea jandarmilor de către unitățile militare din presă și de pe rețelele sociale, și diversiunea Springtime, dar mai ales și brusca și neașteptata ostilitate a mulțimii așa-zise pașnice față de jandarmi, prin ascunderea huliganilor în rîndurile sale, insultele verbale aduse forțelor de ordine, blocări oricărei tentative a jandarmilor de a-i reține pe provocatori. A reduce investigația la anchetarea penală a jandarmilor și nu oricum, ci printr-un mizer spectacol mediatic, în care procurorii lui Augustin Lazăr, joacă rolul starletelor din emisiunile deșucheate, înseamnă o tentativă de mușamalizare a Operațiunii Învrăjbirea care a provocat, una dintre cele mai grave lovituri date imaginii noastre externe. La Sibiu, unde a participat la un chef de socializare al PNL, dovedindu-se încă o dată că pentru el Constituția e făcută din hîrtie igienică, Klaus Iohannis a ținut să precizeze că:

„În continuare există o suspiciune care se consolidează, că au fost unii incitatori trimiși acolo în piață. Dar toate aceste lucruri le vor elucida instituțiile care cu asta se ocupă.”

Dincolo de prima dare înapoi de la refuzul de a admite existența Incitatorilor, Klaus Iohannis ne-a servit dat o informație menită a ne vîrî în ceață. Cică niște instituții se ocupă cu incitatorii. Care instituții?

Indiscutabil, printre aceste instituții nu se numără Parchetul General. Parchetul General, ascultînd de Klaus Iohannis, n-a deschis nici o anchetă fie și în rem în legătură cu instigatorii și provocatorii. Revederea secvențelor ne arată că profesioniști specializați în provocarea forțelor de ordine au acționat încă de la ora 16, pentru a învrăjbi pe jandarmi cu mulțimea din Piață, în cadrul unei Operațiuni căreia i-am spus Învrăjbirea. Crearea unei atmosfere antijandarmi a fost opera instigatorilor de pe rețele sociale și de la televiziunile SRI Realitatea Tv și Digi tv. Libertatea de expresie e sfîntă. Dar ea, libertatea de expresie nu înseamnă instigarea la linșarea altor oameni, fie ei și jandarmi.

Să credem că printre instituțiile respectiv se numără și SRI?

Am serioase îndoieli.

În cazul Tulburărilor din 10 august 2018, SRI a dovedit o nepăsare ciudată, vecină cu trădarea de patrie. Nu a informat nici măcar pe președinte de incitările de pe rețelele sociale, n-a declanșat o investigație menită a stabili ce s-a întîmplat în 10 august 2018.

De ce e o nepăsare echivalentă cu trădarea de Patrie?

Nici un eveniment din istoria postdecembristă nu provoacă atîtea neliniști românului simplu ca Tulburările din 10 august 2018, rezultat al transformării unui miting pașnic întrun Beirut al României postdecembriste. Confrați mai tineri (Bogdan Iacob, de exemplu) au observat puternica notă de imprevizibil a Tulburărilor din 10 august 2018.

În plină vacanță, dar mai ales, în plină atmosferă de lîncezeală a protestatarilor, sub pretextul diversionist al unui Miting al Diasporei, în plin centrul Bucureștilor, o manifestație care nu putea fi decît pașnică se transformă într-un război stradal.

Sute de răniți, sute de plîngeri la Parchet. Susțin unii că, în ale capitale ale lumii, au loc confruntări mult mai violente între manifestanți și forțele de ordine. Da, așa e. Numai că la Paris, la Londra, la Berlin, aceste lupte de stradă sînt perfect explicabile. La Paris, ele se explică prin potențialul uriaș de agresivitate al tinerilor imigranți din suburbii. La Berlin, prin potențialul de violență al forțelor extremiste.

Au fost în Piața Victoriei imigranți islamici?

Au fost în Piața Victoriei extremiști de dreapta?

Nu, în Piața Victoriei au fost manifestanți pașnici. Aceeași care au protestat din ianuarie 2017 și pînă acum în mod pașnic.

De ce a divorțat Irina Rimes! Artista a plâns la TV din cauza fostului soț

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI