Testele făcute în Marea Britanie arată că spray-ul poate reduce încărcăturile virale în cazurile confirmate de COVID-19 cu 95% în 24 de ore și 99% în 72 de ore, se arată într-un comunicat de presă.

Cei care îl fabrică susţin că dacă o persoană strănută lângă noi şi există temeri cu privire la infectarea cu Covid-19, putem folosi respectivul spray nazal. Odată eliberat conţinutul, noul coronavirus chinezesc ar fi blocat şi distrus. Sanotize consideră că vor fi evitate multe infectări dacă virusul va fi distrus rapid.

Spray antiviral Enovid poate fi folosit de maximum 5 ori pe zi

Specialiștii susțin că sprayul fabricat în Israel poate fi utilizat de până la cinci ori pe zi de oricine a intrat în contact cu o persoană infectată. Spray-ul a fost autorizat de Ministerul israelian al Sănătății și va fi pus în vânzare săptămâna viitoare.

„Spray-ul pe care l-am dezvoltat s-a dovedit nu numai că blochează coronavirusul care provoacă Covid-19, ci și ucide aceste virusuri”, susține Gili Regev, CEO și fondator al SaNOtize (compania care a dezvoltat spray-ul).

Deoarece majoritatea infecțiilor cu COVID-19 sunt nazale, SaNOtize consideră că aceasta este o modalitate eficientă de a reduce răspândirea și infecția cu COVID-19.

Conform comunicatului, virusul a fost capabil să ucidă virusul SARS-CoV-2 în decurs de două minute, inclusiv variantele Alpha și Gamma. În prezent, spray-ul este testat și împotriva variantei Delta.

Oxidul de azot, bariera mecanică și chimică împotriva infecției virale

Spray-ul folosește oxidul de azot ca o barieră mecanică și chimică împotriva infecției virale din nas, pe unde bolile respiratorii precum COVID-19 se infiltrează în organism, informează Jerusalem Post.

Compania producătoare susține că spray-ul este, de asemenea, eficient împotriva altor virusuri respiratorii, cum ar fi cele care provoacă gripă.

De altfel, încă de acum câteva luni, reprezentanții companiei din Canada declarau: „Într-o zi, o să se termine și Covid-19, iar acest produs va putea fi folosit și după aceea pentru că e un antiviral care te poate proteja de gripă sau de următoarea pandemie”. Alte spray-uri împotriva noului coronavirus au fost dezvoltate de o companie americană, de armata britanică, cercetătorii turci.