Proiect revoluționar dezvoltat pentru a stopa pandemia de coronavirus. Se fac primele teste

Proiect revoluționar dezvoltat pentru a stopa pandemia de coronavirus. Se fac primele teste

Un spray nazal ar putea să creeze o protecție viabilă împotriva infectării cu coronavirus, după cum anunță cercetătorii.

Cercetători de la Universitatea din Pennsylvania (Statele Unite ale Americii) lucrează la dezvoltarea unui spray nazal care să-i protejeze pe utilizatori de infectarea cu coronavirus. La acest proiect contribuie și compania Regeneron Pharmaceuticals.

Ideea revoluționară este bazată pe principiul terapiei genice, introducând prin nas şi gât material genetic în anumite celule care ca răspuns să producă anticorpi puternici pentru a împiedica contaminarea cu noul coronavirus. „Avantajul acestei abordări este că nu trebuie să aveţi un sistem imunitar competent pentru a fi eficientă”, a declarat profesorul James Wilson, cel care coordonează proiectul pentru Universitatea din Pennsylvania.

Primele teste se fac pe animale

Ne puteți urmări și pe Google News

În prezent, metoda este testată pe animale și ar putea proteja împotriva noului coronavirus timp de şase luni. Pentru acest lucru fiind necesară o singură doză, după cum a declarat omul de știință. Un adevărat vizionar al terapiei genice, James Wilson a fost contactat în februarie de guvernul american pentru a şti dacă laboratorul său poate utiliza împotriva COVID-19 această tehnologie în plină expansiune.

Echipa sa nu a putut progresa decât după ce Regeneron Pharmaceuticals a dezvoltat un tratament novator bazat pe un cocteil de anticorpi de sinteză. Administraţia Americană pentru Medicamente (FDA) a emis recent o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi anti-COVID-19 a companiei Regeneron Pharmaceuticals, un tratament experimental ce i-a fost administrat preşedintelui american Donald Trump.

Spray-ul ar putea să facă minuni

Cercetătorii speră ca spray-ul va obliga celulele nazale atinse să producă anticorpi ai Regeneron şi să blocheze astfel orice contaminare cu SARS-CoV-2 pe căile respiratorii. Pe de altă parte, efectele secundare ar putea fi mai mici decât în cazul vaccinurilor pe punctul de a fi aprobate.

Universitatea din Pennsylvania şi Regeneron Pharmaceuticals prevăd să încheie testele până în ianuarie înainte de a solicita FDA unda verde pentru testele pe om.

sursa: Agerpres