Evenimentul Zilei > Sport > Ce SPORTIVE profesioniste nu mai au VOIE să-şi arate BURICUL
Ce SPORTIVE profesioniste nu mai au VOIE să-şi arate BURICUL

Ce SPORTIVE profesioniste nu mai au VOIE să-şi arate BURICUL

Bărbaţii împătimiţi de golf vor fi foarte dezamăgiţi de acum înainte de profesionistele din domeniu, care vor fi înfofolite ca nişte călugăriţe.

Jucătoarele de golf profesionist nu vor mai avea voie pe terenul de golf cu bluze deasupra buricului, jambiere şi fuste scurte, relevă noile norme anunţate de Asociaţia Feminină de Golf Profesionist (LPGA).

„Decolteurile adânci nu sunt permise, iar lungimea fustei, a fustei-pantalon şi a bluzei trebuie să fie îndeajuns de mare pentru a acoperi zona dorsală (chiar dacă  aceasta este ascunsă de şort) indiferent de poziţia corpului, stând în picioare sau aplecată”, se arată în notificarea transmisă de preşedintele LPGA, Vicki Goetze-Ackerman, şi publicată în „Golf Digest”. Noul regulament prevede, de asemenea, care este ţinuta permisă în cadrul evenimentelor oficiale, fiind interzişi total blugii scurţi sau tăiaţi. Amenzile pentru încălcarea codului vestimentar încep de la 1.000 de dolari, dublându-se pentru fiecare încălcare, avertizează notificarea LPGA. Noile norme au provocat deja un val de critici, revista „Teen Vogue” acuzând LPGA că este „pudibondă” impunând asemenea cod vestimentar sportivelor sale.