Evenimentul Zilei > Social > Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti amendat pentru pacientul mort abandonat pe scară
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti amendat pentru pacientul mort abandonat pe scară

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti amendat pentru pacientul mort abandonat pe scară

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a fost amendat cu suma 20.000 de lei, informează  un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii. De asemenea, asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, într-un spaţiu neadecvat, a fost sancționată și ea, cu o amendă în valoare de 1.000 de lei.

„Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au finalizat controlul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini privind manipularea pacienţilor decedaţi. Echipa de inspectori a constatat că imaginile apărute corespund realităţii, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasată de către o asistentă medicală într-un loc neadecvat, pe o scară de evacuare în caz de incendiu.

Urmare a neregulilor constatate, inspectorii sanitari au amendat SUUB cu suma 20.000 de lei, conform HG nr. 857/2011, art.32., lit.k, iar asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, într-un spaţiu neadecvat, cu suma de 1.000 de lei, conform aceluiaşi act normativ”, se arată în comunicat.

Conducerii SUUB i s-a pus în vedere ca în termen de 30 de zile să identifice şi să amenajeze un spaţiu special pentru pacienţii decedaţi. De asemenea, spitalul e obligat să revizuiască procedura de manipulare a acestora şi să instruiască personalul medical care se ocupă de astfel de cazuri.