Evenimentul Zilei > Social > Dezastru în Capitală. Patru spitale se pot închide
Dezastru în Capitală. Patru spitale se pot închide

Dezastru în Capitală. Patru spitale se pot închide

Un spectru incredibil planează asupra a patru spitale din Sectorul 1 din Capitală. Unitățile spitalicești ar putea fi închise, iar managerii sunt nevoiți să se descurce singuri. Îngrijorătorul scenariu s-ar putea concretiza deoarece autoritățile nu au ajutat la obținerea mai rapidă a autorizațiilor de securitate pentru incendiu.

Prefectul Capitalei le promite consilierilor PSD, care s-au plâns de tăierea finanţării pentru cele patru spitale din Sectorul 1, că va vorbi cu ministrul Sănătăţii. Până atunci, situaţia acestor unităţi medicale rămâne nelămurită, iar managerii se tem că spitalele se vor închide în lipsă de fonduri, relatează Antena3.

În doar câteva zile, managerii celor 4 spitale din Sectorul 1 ar putea fi nevoiți să pună lacăt pe unitățile medicale

În doar câteva zile, managerii celor 4 spitale din Sectorul 1 ar putea să pună lacăt pe unitățile medicale și asta pentru că autoritățile locale nu i-ar fi ajutat să primească mai rapid autorizațiile de securitate pentru incendiu. De asemenea, multe corpuri de clădiri vechi care aparțin spitalelor ar trebui urgent reabilitate.

”Am primit o adresă semnată de Consiliul Local al Sectorului 1, că ne transferă nouă, clădirea, ca și administrație. Orice om serios care știe buget, venituri și cheltuilie se întreabă cum putem noi administra în totalitate acest spital. E o întrebare retorică”, a spus Marian Burcea, manager Spitalul Clinic de Oftalmologie.

Pacienții ar putea ajunge în stradă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”

Un alt spital, aceleaşi temeri. La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” riscul este inevitabil. Clădirile construite în anii 1900 riscă să fie închise, iar pacienţii să ajungă în stradă, mai precizează sursa citată.

”O să trebuiască să recunoască faptul că nu au făcut expertizele, că nu au făcut tot ce trebuia făcut şi să dea bani pentru perioada în care trebuiau făcute. Am făcut zeci de cereri către Primăria Sectorului 1. Sunt zeci. Nu sunt copaci câte cereri putem să facem noi şi să spunem acelaşi lucru, pentru că nu primim niciun răspuns”, a spus Alexandru Ulici, manager Spitalul Clinic ”Grigore Alexandrescu”.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ezită să se pronunțe definitiv momentan

Consilerii PSD au sărit în ajutorul managerilor acestor spitale şi au făcut o plângere la Tribunalul Bucureşti şi la Prefectură. Ei solicită să nu li se taie finanţarea, iar prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu le-a transmis social-democraţilor că va discuta cu ministrul Sănătăţii. Oficialmente, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, recunoaşte că situaţia nu trebuia neapărat schimbată. Până a clarificarea, eventual favorabilă a situației, managerii spitalelor va trebui să se descurce singuri cu finanțarea.